RSS Logo

Szerintem komoly hozzáállás, versenyképesség, színvonalas oktatás jellemzi. – Báthory László (mérlegképes könyvelői képzés)

 

A békák BILL GATES-e

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Ez a történet a távoli jövőben történt.
Egy laboratórium baleset miatt, egy számítógép VIRUS megtámadta a kisérletben résztvevő békák agyát. Olyan okosak lettek minta az emberek. Történetem hőse TXT mocsári béka, amikor még ebihal volt, nem tudta mi fog az életbe rá várni. Mire felcseperedett, és békává alakult tudta, hogy SZÁMÍTÓGÉPES PROGRAMOKAT fog tervezni Békák számára. Elköszönt szüleitől. Anyjától DOC 1-től és apjától DOC 2-től. Útnak indult, addig ment még oda nem, ért a hires YAHOO! – mocsárhoz.
Tátott szájjal Bámulta, milyen nagy és milyen sokan élnek benne. TXT elindult mocsár bejárata felé, amikor elébe ugrott három béka: SKYPE, GOOGLE és OPERA. Ők voltak a mocsár HACKER-ei. Kérdezték TXT-t:
- Mi járatban vagy?
- Szeretném megalkotni a világon az első, békák számára készült számítógépet. Csak olyan PROGRAMOT telepíteni rá, amit tudnak használni a békák. Rendben van, mondták a HACKEREK. Neki is ültek és megalkották a FROGG YZ. Gépet. Feltöltöttek rá olyan különleges kereső programokat mint a
- Gólya figyelő, a Szúnyogvadász. Ha CHAT-elni akartak akkor a Brek-Brek CHAT programot lehetett használni. A fényképeik rendezéséhez Frogg PHOTOSHOPOT alkalmazták. Használni tudták a CHROME legújabb időjárás előrejelző programját. WEBKAMERÁKKAL körbe telepítették a YAHOO mocsarat. Így mindig szemmel tudták taratani az ellenséget: a madarakat és az ebihal evő halakat. Piacra dobták ezt a különleges, csak békák számára hasznos számítógépet.
Így segítették a békák fejlődését, és ők lettek a leggazdagabb békák a mocsárba.

Horák Emese 5b
Hunyadi János Iskola
Csantavér
Tanárnő: Kecsenovics Sz. Dóra