RSS Logo

Kellemes légkörű hely, kellemes tanítókkal. – Káplár Leila (Angol és olasz nyelvképzés)

 

A chip szemű juhász

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Volt egyszer egy szegény család. Egy nap a fiuk azt mondta, hogy elmegy szerencsét próbálni oda, ahol az egén nem jár.
A fiú ment, mendegélt hetedhét billentyűzeten túl, mikor egy selymes kábelmezőhöz ért, ahol egy csomó flopyt talált. Nem látott senkit a közelben ezért gondolta, hogy ott marad a flopykkal. Egyszer elfogyott az ételük. Ezért bement a faluba eladott pár flopyt, hogy legyen táplálék a többi flopynak.
Ennek a falunak volt egy félelmetes királya, ha egyet tüsszentett muszáj volt azt mondani, hogy „Jó egészségedre adjon Isten”. Történt egyszer, hogy a király egy nagyot tüsszentett. A chip szemű juhász nem mondta azt, hogy „Jó egészségedre adjon Isten”, ezért bevitték a kábelpalotába a királyhoz. Megkérdezték tőle, hogy miért nem mondja. Azt válaszolta, hogy csak akkor mondja, ha a lányát elveheti feleségül a CD oltár előtt. A király erre a robot malacok közé dobta, akikhez, ha egyszer hozzányúl rögtön megrázzák. A juhász elővette a CD-jét és elkezdte leolvasni róla a zenét. A robotmalacok addig táncoltak, míg ki nem csapták a biztosítékot.
Másnap jött a király küldöttje és látta, hogy a juhász él, és a király elé vezette.
A király a kaszatömlöcbe vitette. A juhász megkérte a katonákat, hogy hagyják őt magára. Addig kieszelte, hogy a ruháit a drót botjára akasztja és ő addig elbújik a sötétben. Nagyon sötét volt, és a katonák azt hitték, hogy a juhászt lökik be a kaszatömlöcbe. Másnap jött a küldött és látta, hogy a juhász még él. Ekkor a király a toronyba a baglyok közé küldte. A toronyba vezető gépházlépcső nagyon hosszú volt. A toronyban sok bagoly volt, a rázós monitor fejükről nem is beszélve. A juhász újra elkezdte lejátszani a CD-t, és a baglyok addig táncoltak, míg a fejük ki nem kapcsolt. Másnap megint jött a küldött és a király elé vitte a juhászt. A király az aranyos goole-s hintájába ültette. Neki akarta adni az ezüsthangszóró erdőt, az aranyképű monitortavat és az internet palotát, de a juhásznak csak a lány kellett. A király kihirdette az esküvőt. Másnap az esküvőn hardver tormát tálaltak a király elé, a király egy nagyot tüsszentett. A chip szemű juhász addig mondta neki, hogy „Jó egészségedre adjon Isten” még a király az egész királyságot neki nem adta. A chip szemű juhász a kábelpalotába hívta a szüleit.
Még most is élnek, ha ki nem kapcsolták őket.
Margit Nikoletta
62 osztály
Dr. Tihomir Ostojić Általános Iskola