RSS Logo

Nagyon meg voltam elégedve mindennel, nagyon rugalmas és kedves az előadó. – Gordos Rita (mérlegképes könyvelői képzés)

 

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button

Élt egyszer régen egy messzi földön híres számítógépszakértő, akinek a másodállása molnár volt. Sajnos abban az időben inkább a molnárság volt a fő foglalkozása, mivel az egész világon gazdasági válság tombolt.
Az embereknek és állatoknak nem volt pénzük, hogy ilyen nagy hírű szakembert alkalmazzanak. A molnár érezte, hogy közeleg a vég, ezért vagyonát szétosztotta a három fia között. A legidősebb megörökölte apja szuperszámítógépét, a középső a malmát, a legkisebbnek meg csak egy macska jutott. Nem sok idő múlva a legkisebb fiú rájött, hogy az öröksége nem egy hétköznapi macska. Beszélni is tudott, és így szólt a gazdájához:
Vegyél nekem egy legújabb gyártmányú laptopot és egy csizmát! Ha ezeket megkapom, gazdaggá teszlek.
A fiú összeszedte megtakarított pénzecskéjét és teljesítette a macska kérését. A kandúr titokban nagy hacker volt. Rögtön be is tört a királyi számítógép adatbázisába. Itt megtudta, hogy a király udvari gépe meghibásodott, és aki megjavítja nagy jutalomban részesül. A kandúr elindult szerencsét próbálni. A palotához érve az őrök nem akarták beengedni. Végül egy-két sms váltás után zöld fényt kapott. Benn a palotában a kandúr elmesélte, hogy az ő gazdája egy világhírű számítógépszakértő. Adjanak neki egy éjszakát, és reggelre megjavítja a gépet. A kérését teljesítették. A macska egész éjszaka dolgozott a király számítógépén. Rájött, hogy a merevlemez hibásodott meg. Kémprogramok és vírusok lepték el. A kandúrnak viszont volt ellenszere, bedugta pendrive-ét a gépbe, és a vírusirtó elvégezte helyette a munkát. Kitörölte a vírusokat és kémprogramokat. A király köszönete jeléül egy zsák aranyat ajándékozott a macskának. Igen ám, de annyi vírust felraktak a gonosz hackerek a világhálóra, hogy az öreg király gépe napról-napra meghibásodott. A kandúr minden éjszaka megjavította. Egyik nap azonban egy olyan varázsló nevű szupervírus támadta meg a gépet, hogy azt egy éjszaka alatt nem lehetett megjavítani. A király, hogy elfelejtse a sok rosszat, ami a világban és a palotában történt, lányával együtt kirándulni indult. A kandúr érezte, hogy ez lesz az az alkalom, amikor teljesítheti gazdájának tett ígéretét. Tervet eszelt ki! Gazdáját elküldte fürödni a tóba, ruháját pedig eldugta. A közelben állt egy gonosz varázslónak a vára, aki a gyilkos vírust küldte a király gépére. A kandúr mindenkinek elhíresztelte az úton, hogy az a vár és a hozzá tartozó föld a híres számítógépszakértő birtoka. Eközben a király a lányával odaért a tóhoz, ahol a fiú fürdött. Megtudták, hogy gonosz rablók ellopták a fiú ruháit, így az most nem tud kijönni a vízből. A királylánynak megtetszett a szép fiatal legény, és adott neki takarókat. Kívánságára a király megígérte, hogy haza fuvarozza a szerencsétlenül járt fiút. El is indultak a vár felé. E közben a kandúr sem volt tétlen. GPS-el bemérte a rossz varázsló nevezetű vírusforrást. Kiderült, hogy a számítógép, amiről a vírust sugározzák, az a varázslóé. A kandúr mindenttudó laptopjával feltörte a varázsló gépének a biztonsági rendszerét, és egy saját maga készített antivírussal kiirtotta a fertőző programokat. A varázsló, látva, hogy elveszítette hatalmát a világhálón, egérré változtatta magát. Örökre eltűnt a várból és környékéről. A király lányával és a fiúval megérkezett az immár gazdátlan várba. Mikor hírül vette, hogy megszabadultak a gonosz varázslótól, aki naponta veszélyeztette az udvari számítógép biztonságát, örömében a fiúnak ígérte a lánya kezét és fele királyságát.
A fiatalok egy évig még jegyben jártak. Szinte naponta chateltek msn-en, órákat beszélgettek skype-on. Végül egy szép tavaszi napon összeházasodtak, és még ma is boldogan élnek, ha meg nem haltak. Itt a vége a történetnek, aki nem hiszi, az nézzen utána a neten, vagy keresse meg a számítógépszakértőt egy közösségi portálon!

Bognár Szabolcs 8. osztály
Kis Ferenc Általános Iskola
Oromhegyes