RSS Logo

Szerintem komoly hozzáállás, versenyképesség, színvonalas oktatás jellemzi. – Báthory László (mérlegképes könyvelői képzés)

 

A cyber kakas és a gyémántberakású pendrive

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Egyszer volt, hol nem volt, a Microsoft Office-tengeren túl, a Skype-hegyen innen, élt a világon egy asszony, és volt egy cyber kakasa. Ott keresgélt, ott kapargált a cyber kakas a szerkentyűknél, miközben talált egy gyémántberakású pendrive-ot. Arra száguldott a Chip szászár, és meglátta a cyber kakasnál a gyémántberakású pendrive-ot.
Cyber kakas, add nekem a gyémántberakású pendrive-ot!
Nem adom biz én, kell a gazdasszonyomnak!
Chip császár elvette tőle, hazavitte és betette az ultrazáras széfjébe. A cyber kakas megharagudott, ezért írt egy e-mailt a császárnak, amiben ez állt: „Kukuríkú, Chip császár, add vissza a gyémántberakású pendrive-ot!” A császár elolvasta az üzenetet, de csak kikapcsolta a laptopot, hogy ne zavarja. A cyber kakas erre az ablakába repült, onnan kiabálta:
Kukuríkú, Chip császár, add vissza a gyémántberakású pendrive-ot!
Chip császár erre megharagudott.
Eredj robot, fogd meg azt a cyber kakast, hogy ne kiabáljon, és vesd bele a kútba!
A robot megfogta, és kútba vetette. De a cyber kakas csak elkezdte a kútban:
- Szívd fel begyem a sok vizet, szívd fel begyem a sok vizet!
Arra a begye mind felszívta a vizet a kútból. A cyber kakas felszállt Chip császár ablakába, és megint elkezdte:
Kukuríkú, Chip császár, add vissza a gyémántberakású pendrive-ot!
Még nagyobb dühbe jött, a darazsak közé dobta a kakast. Erre a cyber kakas elővette az MP3-as lejátszót és egy Tokio Hotel-zeneszámot játszott le, ami olyan hangosan szólt, hogy még a Web-óceánon túl is lehetett hallani. Mikor a darazsak meghallották ezt a szörnyű zenét, ájultan zuhantak a földre. Utána a kakas hazament, és egy vírust küldött Chip császár arany laptopjára. A császár épp Play Station-ozott, amikor kiírta a számítógép, hogy a Windows leáll, game over.
Jaj, jaj, a multimédiás lejátszó egye meg ezt a kakast! Vigyétek a széfhez, hadd keresse meg a saját gyémántberakású pendrive-át.
Bevitték a cyber kakast, ott elkezdte a maga nótáját.
Szívd fel begyem a sok Web kamerát, MP3-at Mp4-et, pendrive-ot, szívd fel a sok cuccot!
Erre a begye mind felszívta. A cyber kakas hazavitte, odaadta a gazdasszonynak; gazdag asszony lett belőle. Még máig is interneteznek, ha el nem pusztult a számítógépük.

Erdélyi Klaudia 6. osztály
Kis Ferenc Általános Iskola
Oromhegyes