RSS Logo

Minden tökéletes! :) - Nagy Szilvia (Olasz nyelvképzés)

 

A három kisegér

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Egyszer volt, hol nem az Óperenciás-billenttyűzeten is túl, de még a Hangszóró hegyeken is túl, talán senki sem tudja, hogy hol élt a három kisegér.
Az egyikük neve Num Lock ő volt a legfiatalabb. A másikuk Gép Elek ő volt a rangidős. A középső Ultra Super Benőke, de őt csak egyszerűen USB-nek hívták. Egyszer egy e-mailt kaptak melyben ez állt: "A királyságot megtámadta egy vírus, de ahhoz, hogy idáig eljuthassatok meg kell javítanotok egy öreg Pentium 1-est, le kell játszanotok egy Lomax nevű video játékot és ki kell hoznotok mind a három leányomat a világ legmagasabb házából, majd meg kell ölnötök a vírust!"
Miután a fiúk elolvasták a nekik szánt e-mailt úgy gondoltak próba szerencse. Így hát elindultak, hogy teljesítsék küldetésüket. Mikor már fél úton jártak úgy gondolták lepihennek éjszakára. Egy frissítő program nevű fa alatt telepedtek le. Elaludtak. Reggel frissen Ébredtek, és rögtön indultak. Találkoztak a Pentium 1-essel. Egy napba tellett mire megjavították. A Pentium 1-es megköszönte és továbbment. Ők is tovább mentek. A távolban láttak valami nagy feketét, de nem tudták mi az, mikor közelebb értek látták, hogy egy hatalmas TV, melyre videojáték volt kötve.
- Lomax! - szólt az USB.
- Le kell játszanunk egy játékot! - mondta ez alkalommal Gép Elek.
Sokáig küzködtek, de reggel:
- Végre kész a játék!!! - éjjenzett Num Luck.
Jó darabig sétáltak. Elérték a világ legmagasabb házát. Hosszú ideig töprengtek. Majd végül az lett az eredmény, hogy egy hatalmas létrát építettek, de a létra nem lett elég magas, így hát egymás hátára álltak és kiszabadították a király három leányát. Örültek is azok! Tovább mentek immár hatan. Mikor odaértek a vírus már nagyban pusztított, de kiderült, hogy a vírus hét fejű. Levágták hát mind a hét fejet és a palota minden zugából, rejtekéből kiirtották őket. A király így szólt:
- Köszönöm, hogy kiszabadítottátok leányaimat, és kiirtottátok a vírust! Nem sokan tették volna meg! Ezért tiétek lehet a maradék processzorom, és a leányaim keze!
Mind hárman királyok lettek, azután boldogan éltek, míg be nem rozsdásodtak.

Komjáti Jolán
Cseh Károly Általános Iskola
Ada 5.E osztály