RSS Logo

Nagyon jól szervezett, nagyon jól felszerelt központ, ahol kiváló, segítőkész tanárnő, tanár van, dolgozik. Sok sikert kívánok a további munkájukhoz. – Orcsik Károly (számítógépes alapképzés)

 

A három kismalac és az internetfarkas

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Hol volt, hol nem volt, volt három kismalac. Ők nagyon vidám testvérek voltak, egész nap csak játszottak.
Mikor megunták kint a szabadban a játékot, bekapcsolták a számítógépet, s azon játszottak tovább. Az interneten rengeteg barátot szereztek maguknak, de ellenségeket is. Egy nap a legidősebb kismalac ezt a döntést hozta:
- Szerintem mi már elég nagyon vagyunk, hogy házat építsünk magunknak. Ne éljünk tovább a szüleinkkel! A tarisznyájukba bepakoltak egy kis ennivalót és a laptopjukat. Így indultak házat építeni. A többi állat csodálkozva nézte felvonulásukat. Mikor egy tisztásra értek a legkisebb malac így szólt:
- Én már nem bírok tovább menni! Építsük meg itt a házainkat!
- Jól van!- mondták a testvérei.
Ezzel bele is kezdtek az építkezésbe. A házak gyorsan elkészültek, és mindenki beköltözött a saját házába. A malackák e-mailen közölték egymással a gondjaikat. Egy éjszaka a legkisebb malac ajtaján kopogtatott az egyik interneten keresztül szerzett ellenségük, a farkas. A kismalac gyorsan küldött egy e-mailt a testvéreinek:
- Segítsetek, jött a régi ellenségünk, a farkas!
A testvérei a világhálón kértek segítséget a többi malactól és a vadászoktól is. Amíg a segítség meg nem érkezett, a rémült kismalac vadászpuska - durrogást töltött le a netről. A farkas nem tudta ezt mire vélni, és jobbnak látta, ha futásnak ered az erdő felé. Futás közben a felmentő sereggel találkozott, akik üldözőbe vették. A vadászoknak sikerült elcsípniük.
A malactestvérek az interneten keresztül megköszönték a segítséget, s megfogadták, hogy beépítenek a házukba egy riasztórendszert.

Szögi Evelin 5.osztály
Kiss Ferenc Általános Iskola Orom