RSS Logo

Nagyon elégedett vagyok a központ által nyújtott oktatással és szervezéssel! – Váradi Zsuzsanna (Angol nyelvképzés)

 

A hiper downloader

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Egyszer volt, hol nem volt,volt a világon egy hely,ahol emberfia még nem járt.Ez a hely a számítógépek birodalma. Ez a birodalom tele volt mindenféle számítógéppel, egérrel, laptoppal és hangszórókkal.
A számítógép királynak, akit úgy hívtak, hogy Szerver, volt egy fia, akinek Downloader volt a neve. Ez a Downloader, mikor felcseperedett, elhatározta, hogy megkeresi a szomszédos ország királyának lányát, akit elrabolt a Virus. Elindult hát szerencsét próbálni. Mikor megérkezett a Laptopkirály kastélyába, elmondta, hogy mi járatban van. A király megörült, hogy végre valaki meg akarja menteni a lányát. Megígérte, hogy neki adja a leánya kezét és fele királyságát, ha sikerül kiszabadítania a királykisasszonyt. Laptop király azonnal útnak indította Downloadert. Ment, mendegélt, egyszer csak találkozott egy szép kis infravöröses egérrel. Gondolta, megtartja háziállatnak, aki elkíséri az útján. De csoda történt, mert amikor meg akarta érinteni az egeret, az átváltozott egy gonosz Vírussá. Ez a Virus tartotta fogva a Laptopkirálylányt.
Így szólt a Virus:
- Tudom, mi járatban vagy, fiam. Meg akarod menteni a Laptopkirálylányt. Ezért válaszolnod kell három kérdésemre, de vigyázz, ha egyet is elrontasz, azonnal megfertőzlek és lefagyasztalak. Íme az első kérdésem:
- Van nekem egy kis mobiltelefonom, amely nem akar beindulni, mert kéri az indító kódot, ha le tudod nekem tölteni ezt a kódot, túl vagy az első próbán.
Downloader pillanatok alatt letöltötte az internetről a kódokat:
- X67B-8CKL-7654-222
- Jól van, jön a második kérdés: - Tudod-e, hogy táska helyett miben hordozhatjuk még az adatokat?
- Hát...4 Gb Flash drive-ban.
- Helyes ! Itt az utolsó feladat: - Töltsd le nekem a világ legjobb játékát és hozzá a frissitéseket és kódokat a csaláshoz !
A Downloader szempillantás alatt letöltötte a Pókember 4 játékot. Hát a Vírus hirtelen eltűnt, és ott termett a Laptopkirálylány.
Downloader ölébe vette kedvesét, és az interneten keresztül pillanatok alatt hazarepültek. Odahaza nagy lakodalmat csaptak, még az öreg Szerver király is nagyot táncolt a Laptopkirállyal. A birodalom nagy tanácsa úgy döntött, hogy Downloadert elnevezik Hiper Downloadernak.
Így a Hiper Downloader és a Laptopkirálylány boldogan éltek, míg le nem jártak.

Fehér János 5.b
Novak Radonić Általános Iskola, Mohol