RSS Logo

Nagyon felkészült előadóval volt dolgunk átvenni a tanfolyam menetét. Csak mire érdekes lett volna, vége lett! Sajnos!! – Balog Jerne (számítógépes alapképzés)

 

A huncut kisegér

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kis- egér. Ennek az egérnek nagyon hosszú farka nőtt, amit be tudott dugni egy dobozféleségbe. Ez a doboz a számítógép agya volt, az egér egy nap meghibásodott és össze – vissza kevert mindent és a mappákat is kinyitogatta. Ezt a gazdája észrevette és elment venni egy másik egeret. Ennek az embernek élt egy kislánya, akit Emmának hívtak. Ő egyik nap bement a szobába, hogy játsszon egy kicsit a számítógépen, s mikor meglátta, hogy az egér ki van húzva a számítógépből, akkor visszadugta az áramba és bekapcsolta a gépet. Megfogta az egeret, s az megrázta őt. Emma elkezdett sírni. Ebben a pillanatban belépett a szobába az apukája és kikapcsolta a gépet. Bedugta a másik egeret, az sokkal jobban működött, mint a másik. Ezután a kislány és az apukája boldogan játszottak a számítógépen.
Így ment ez hosszú éveken keresztül, míg a gép tönkre nem ment. Akkor közösen elmentek és vettek egy másik számítógépet. Nagyon boldogan éltek együtt amíg meg nem haltak, és a számítógép tönkre nem ment.

Faragó Annamária
Petőfi Brigád 32, Kevi
062/1358-924
Tömörkény István Általános Iskola – 7.b osztály