RSS Logo

Nem tudok jelenleg kivetnivalót, negatív kritikát mondani az oktatóközpont munkájával kapcsolatban, az előadó munkájával kapcsolatban különösen elégedett vagyok. – Pósa Lea (Olasz nyelvképzés)

 

A játék

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Volt egyszer egy kisgyerek, akit – és még két, tőle fiatalabb testvérét, apjuk halála után az édesanyjuk egyedül nevelt nagy-nagy nélkülözéssel. A kisgyerek biciklijén igen ügyes bravúrokat tudott levezetni, s egy napon, amikor elég bátorságot gyűjtött össze magában, a közeli parkban is bemutatót tartott. A járókelők pénzt adtak neki ezért. Ez történt másnap is, de harmadnapon is. Egy hónap elteltével a testvérei is csatlakoztak hozzá. Újabbnál újabb és az előző napokon látottaktól még hajmeresztőbb mutatványokkal ejtve bámulatba a szinte menetrendszerűen összesereglőket.
Mikor már elég pénz összegyűlt, vettek kéz alól egy olcsó számítógépet. Informatikatanáruk segítségével egy olyan számítógépes játékot készítettek rajta, amiben a főhős kerékpárosok akadályversenyen vesznek részt, a következő szintre pedig azok sikeres megküzdésével juthatnak tovább. Igyekezetüket a közlekedési szabálykönyv írói is megjutalmazták, mert szerintük egy ilyen játék nagy segítséget jelenthet a biztonságosabb forgalom fölött éberen őrködő rendőröknek is.
Mert azt ugye, elfelejtettem mondani, hogy ha a játékban valaki áthajtott a piroson, vagy lámpa és bukósisak nélkül, ráadásul hibás kézi- és lábfékkel vezetett, attól bizony elvették a járgányt! S hogy visszakaphassa, segítkeznie kellett egy-két hétig lakónegyede parkjának rendezésében. Esetleg tűzifát hordtak be az idős szomszéd néniknek, bácsiknak, vagy elmentek helyettük bevásárolni.
A nagy kitűntetés hírére a három testvér apró, albérleti lakása előtt földi-és kábeltévétársaságok forgatócsoportjai, rádióriporterek ezrei tolongtak napokon keresztül interjúra várva. Ország és világ nagy példányszámú magazinjai cikkeztek a találmányról. Tanáruk beleegyezésével a fiúk végül szabadalmaztatták a játékot, az eladásból bejövő pénzből pedig egy szép kertes házat vásároltak önmaguk és édesanyjuk számára.
Itt a vége, talán egyszer nálunk is játszható lesz egy ilyen játék végre!

Szabó Árpád; 8/1 osztály
Moša Pijade Elemi Iskola
Torontálvásárhely ( Debeljača )