RSS Logo

Nagyon jól szervezett, nagyon jól felszerelt központ, ahol kiváló, segítőkész tanárnő, tanár van, dolgozik. Sok sikert kívánok a további munkájukhoz. – Orcsik Károly (számítógépes alapképzés)

 

A király és a kapzsi hacker

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Egyszer volt, hol nem volt, a bináris számrendszeren túl, ahol a virtuális malac túr, élt egy király. Ő nem olyan volt, mint a többi király. Sokkal nagyobb hatalma volt, mert ő uralta a számítástechnikát.
Egy reggel a király odaült a számítógépe elé, hogy szétnézzen a birodalmában. Elképedt arccal vette tudomásul, hogy egy pénzéhes kapzsi hacker megpróbál behatolni a birodalmába. Ezt a király nem nézte jó szemmel, és hadat üzent a kapzsi hackernek. A háború sok éven át dúlt a két fél között. Bevetették a számítástechnika minden csínját-bínját a háborúba. A kapzsi hacker egy tisztességtelen háborút vívott, mindenkit elsöpört, aki az útjába került. Még a király katonáit is a maga oldalára fordította. Így a királynak egyre gyengült a hadereje. A kapzsi hacker átvette az uralmat. Ő uralta a királytól elhódított virtuális világot. A király kétségbe volt esve, már majdnem feladta a harcot, amikor egy szőke herceg a pingvinek földjéről az ő oldalára állt. Hadserege parányi volt, de cyber katonái nem ismertek félelmet. Rettegett számítógépes hadsereg volt ez, akitől az egész virtuális világ tartott. Ezen felbuzdulva a katonák visszacsatlakoztak a király oldalára. Ez volt a mesés virtuális világban a legnagyobb háború. A kapzsi hacker minden cselt és gonoszságot bevetett. Ám a királynak volt egy titkos fegyvere, ezek a vírusok voltak. A kapzsi hacker akármilyen programsorral indult támadásba, ennek a fegyvernek nem tudott ellenállni. Hiába telepítette újra a birodalmát, az mindig csak összeomlott. A hacker kénytelen volt behódolni a királynak, ő pedig tömlöcbe került az összeomlott rendszerével.
Lett is nagy vigadalom a király udvarában. Virágzásnak indult a birodalom. Az alattvalók nem győzték küldözgetni az e-maileket, hogy kifejezzék hálájukat a királynak és a szőke hercegnek. Talán ma is azokat az e-maileket olvassák, ha meg nem haltak.

Hajdu Csongor, 5/c,
Majsai Úti Általános Iskola,
Szerbia, Szabadka