RSS Logo

Jól szervezett, igazi kikapcsolódást okozott, tartalmasan oktatott, illetve képzett. – Laufer Éva (számítógépes alapképzés)

 

A komputer Piroska és vírus farkas

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy számítógépes világ. Ebben a világban éltek az operációs rendszerek és programok.
Az erdő közepén egy kis mappában élt komputer Piroska nagymamája, aki egy öreg komputer volt, amit még basic-be írtak. Tehát ő már nagyon öreg és beteg volt. Komputer Piroska egy komputer asztalon élt anyukájával. Az anyukája pedig Windows 95-be volt írva. Mikor a basic nagymama megbetegedett a Piroska anyukája egy javító programot akart neki küldeni. De az őt az erdőn vezetett keresztül, ami tele volt vírusokkal, amik el bírták rontani a komputer Piroskát. Elindult komputer Piroska az erdőbe. Látott ott sok internetes játékot, mert ebben a világban az erdőben nem fák voltak, hanem játékok. Mivel ő kíváncsi természetű volt és nagyon érdekelték a játékok sok helyen megállt és kipróbálta őket. De őt meglátta a legnagyobb vírus, aki nem más, mint a farkas. Vírus farkas leste komputer Piroskát, hogy hogyan is támadhatná meg. Először a vírus farkas titkolta, hogy ő rossz kommunikált komputer Piroskával és megtudta, hogy ő basic nagyihoz megy. Vírus farkas, így be akarta kebelezni a nagyit is. Először az ő házához ment. Ott megfertőzte basic nagymamát a vírussal, aki így össze-vissza működött. Mire a komputer Piroska odaért már nagyon rossz állapotban volt.
Megkérdezte tőle, hogy miért ugrálnak össze-vissza a programjaid. Ő azt felelte, ha tudott volna, hogy megfertőzött a vírus farkas. De erre nem volt idő, mert a vírus rákapcsolódott a komputer Piroskára is. Most már két megfertőződött rendszer volt. Ezt csak a jó vírusirtó vadász tudja megjavítani, aki jó fájl. A játék programok szóltak a vírusirtó vadásznak, hogy jöjjön a házhoz. Jött is ő gyorsan és behatolt a két összekutyult rendszerbe. Nagy munka árán helyrehozta őket. A nagyit nagyon nehéz volt, mert az elavult rendszer. Minél fiatalabb egy program annál könnyebb helyrehozni.
Vírus farkas eltűnt csak szemét maradt utána. A basic nagyi és komputer Piroska tovább éltek, míg meg nem haltak.

Salamon Andor 8.b
Hunyadi János Ált. Isk.