RSS Logo

Jól szervezett, igazi kikapcsolódást okozott, tartalmasan oktatott, illetve képzett. – Laufer Éva (számítógépes alapképzés)

 

A komputer rabja

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Iméljeim között egy furcsa feladóra lettem figyelmes. Ime a levél tartalma:
Z-vagyok. A komputerod rabja lettem!
Kérlek segíts!!-A komputer rabja? Ezt hogy érted? Rákatintottam a küldő gombra.
Még a válaszra vártam a képernyőből sugárnyaláb vett körül. Valami különös érzés fogott el. Még felocsúdni sem volt időm és a PENTIUMOM és a világháló birodalmába kerültem! Fura egy hely volt az. Adatok milliói suhantak el mellettem. Mikrocsipek, Tranzistorok és sok olyan kütyür vett körül, amit magam sem tudok felismerni. Megpillantottam egy ismerős programot a WINDOWSOT mert sajnos a többi számomra ismeretlen volt. Illedelmesen köszöntem és Z-felől érdeklődtem. Gyors útbaigazítás után az ELEKTRON csövek felé vettem az irányt. Sajnos a csúcsforgalom lasította mozgásomat. Nagyon vigyázni kellett. Egyszer csak Z-hangjára lettem figyelmes. Itt vagyok segíts! Kábelok sokasága között megpillantotta Z-ét. Nagyon rossz állapotban volt már. Meg van a megoldás. A vírusölő! De hol találom őt? Az egyik Mikrocsip a segítségemre sietett. Megadta a virusölő címét. Az adatátvitel a világháló jóvoltából gyorsan értesíttette a vírusölőt. Gyorsan munkához is látott. Az utolsó pillanatban sikerült megmenteni Z-ét és a számitógépen lefagyását. Különös utazásomból újabb imél várt Z-től! Köszönöm.
Büszke voltam magamra egy olyan világba jártam, ami számomra még új. Ezért sokat kell még tanulnom, tanulnunk mert a számitógép a jövő.

Topolcsányi Anett 5.f.
Cseh Károly Általános Iskola, Ada