RSS Logo

Szerintem komoly hozzáállás, versenyképesség, színvonalas oktatás jellemzi. – Báthory László (mérlegképes könyvelői képzés)

 

A mappa története

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Volt egyszer egy nagyon öreg király és királyné. Nekik nem születhetett kisbabájuk, pedig nagyon szerettek volna. Egyszer a király váratlanul meghalt.
Három hónappal később a királyné elment a vásárra. Hát ahogy mendegélt, a sok árú közt meglátott egy asztalt, ami tele volt számítógépekkel. A királyné vett is egy Pentium 5-ös gépet, és hazavitte. Hatalmas mosollyal az arcán tért haza. Lerakta egy asztalra, s beszereltette. A gép asztalán meglátta az Internet Explorer ikonját. Nyomban rákattintott, s megtalálta a Google-t. Nagyot nevetett az asszony. A keresőbe beírta a következő szót:”örökbefogadás”. Evvel a szóval egy találatot dobott ki a keresőprogram. A királyné az oldalon nem talált mást csak egy mappa örökbefogadását. Hát nem volt mit tennie örökbe fogadta a mappát.
Másnap reggel kopogtattak a hatalmas kastély ajtaján. A királyné nyitott ajtót. Az ajtó előtt az örökbefogadási központ egyik embere állt. Kezében tartott egy USB-t. A királyné behívta a kékruhás embert, az pedig felrakta a számítógépre a mappát. De nem volt az olyan egyszerű mappa ám! Ha a számítógépre vírus kerül, akkor azt a mappát azonnal megsemmisíti. S amint a szolgáltató központ embere kitette a lábát az ajtón, a királyné belenézett a mappába. A mappa főkönyvtárában nem volt más, csak egy „olvasd el” text dokumentum. Hát nyomban el is olvasta a királyné. A dokumentum tartalma ez volt: „Ha vírus kerül a számítógéprendszerbe, akkor csak Banga János tudja újra visszatenni a mappát! Ha a mappa visszatér a számítógépre, akkor egy gyönyörű leány fog belőle kiugrani. De ha nem ér ide Jancsi egy másodperc alatt, akkor a mappa végleg megsemmisül.”
Erre nagyon megrettent a királyné, de mivel nagyon unatkozott, és már nem tudott mit kezdeni magával, gondolta felmegy az internetre. Begépelte az URL címet, ami így szólt: www.valami.hu. Egész este csak a weboldalt böngészgette. Hajnaltájban már ráunt s lementette az oldalt. Csak az az egy probléma volt, hogy ez az oldal vírust tartalmazott. Az asszony észre is vette nyomban, s felhívta Skype-n Banga Jánost. A királyné ráparancsolt Jancsira, hogy érjen ide egy másodperc alatt. Jancsi egy pillanatig azt hitte, hogy a királyné szórakozik vele, de később kezdte komolyan venni a dolgot. Azt viszont elképzelni sem tudta, hogyan jut el egy másodperc alatt a kastélyhoz. Amint ezen gondolkodott, már nyomban ott termett a kastélyban. Hiába, a világon minden lehetséges!
A királyné majd megőrült a boldogságtól. Jancsi megszerelte a gépet, s feltelepítette a mappát. Abból a mappából a számítógépen át kiugrott egy gyönyörű leányka. A királyné hozzáadta a leányát Jancsihoz, s boldogan éltek míg meg nem haltak.

Cvitkó Beatrix 6.b
Hunyadi János Általános Iskola
Csantavér
Tanárnő: Kecsenovics-Szabó Dóra