RSS Logo

Az Archimedes Oktatóközpontban zökkenőmentesen, kellemes hangulatban, a tanulók igényeit figyelembe véve zajlik az oktatás. Kedvesek a munkatársak, az igényeinkhez idomítják az oktatás időpontját, a tudásunkhoz a színvonalat. – Katona Edit (Angol nyelvképzés)

 

A megjavult kismókus története

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Egyszer egy erdőben, egy odvas fában élt egy mókuscsalád.
Ennek a családnak volt egy tagja, akit úgy hívtak: Mókus Miki. Mivel nagyon szeretett számítógépezni, ezért úgy becézték: Kompi Mik. Sajnos összes szabadidejét kompizással töltötte. Emiatt nagyon rossz tanuló volt az iskolában. Egy nap azonban elromlott a komputer, ezért Miki anyukája kihívta a szerelőt, Kompétert. Titokban, hogy a kismókus ne hallja, megbeszélték, hogy a kompi helyett Mikit viszi el. Így is történt. A számítógép-szerelő, aki tulajdonképpen menyét volt, elment az odúba, fölkapta Mikit és szépen hazavitte a saját házába. Ott sokat faggatta Mikit:
- Szeretsz kompizni? – kérdezte Péter.
- Igen – felelte durcásan Mik.
- Hát leckét írni?
- Isten ments! – ordította el magát a mókus.
Lassan teltek a napok. De hogy szavamat ne felejtsem, Péter házában nem volt számítógép, így hát Miki nagyon unatkozott. Aztán egy csütörtöki napon történt valami, ami a kismókus nézőpontjából történelmi jelentőségű: Mik nem gondolt a kompira! Másnap már segített is Kompéternek a házimunkában. És amikor a menyét látta, hogy Kompi Mik szorgalmas és ügyes, azt mondta neki, hogy hazamehet, de tanuljon többet. Otthon meg ezalatt a három hét alatt a számítógép a kukába került.
Így javította meg Kompéter a kismókust.

Sebastian Márk, 4. b osztály
Október 10. Ált. Isk.
Szabadka,

Felkészítő tanár: Malagurski Éva