RSS Logo

Elégedett vagyok az iskola színvonalával, a tisztasággal, kedvességgel. Mindennel! – Ádám Rózsa (Angol nyelvképzés)

 

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Egyszer régen nagyon régen, még az elektromos egér mezőkön is túl, élt három méhcsipke (méhecske). A legidősebb méhcsip neve Bill Entyűzet volt, a legkisebbé Pen Drive és a középső méhcsip neve pedig Hard Disk volt.
Éltek boldogan az ő csendes otthonos kaptárjukban, de egyszer csak egy váratlan pillanatban csöngettek az ajtón. Bill a legidősebb megnézte a kaputelefont és beleszólt:
- Ki az? Ki csöngetett?
Semmi válasz... Bill kinyitja az ajtót, de senki sem volt a küszöbön. Bill lenézett és látta, hogy ott van egy icipici csomagocska. Bill bevitte az otthonukba és kinyitották a rejtélyes csomagot. A legfiatalabb Pen kíváncsiskodott:
- Mi ez? Ki hozta ide? Mit lehet vele csinálni?
- Nem tudjuk. - válaszolt a két testvér.
- Próbáljuk ki! Van hozzá utasítás? - szólt Hard.
- Nincsen. - válaszolt Bill.
- Az baj! Ahogy én szoktam mondani: “a technikában csakis a technika segíthet!!!” - mondta Pen.
Kibontották és egy laptop volt, egy mini volt benne az ici–pici csomagban. Amennyire kicsi volt, ahhoz képest 20Gb volt a memóriakártyája. Bekapcsolták és furcsa robotos hang kezdett el beszélni:
- Az én nevem „Windows XP”. Azért küldtek, hogy egy faxot felolvassak amit később ki is nyomtatok, azt kell felolvasnom, de ti ezt a faxot nem látjátok, mert a “sicret” nevű mappámba van és onnan olvasom. Az üzenet így szól: ”Én egy ember vagyok. Nem kell tőlem félni, nem foglak bántani titeket. Csak azt szeretném mondani, hogy valahol van egy csip olyan kicsi, tehát egy akkora élőlénynek, mint nekem esélyem sincs megtalálni. Megkérhetnélek titeket erre a feladatra? A komputerom kinyomtatja nektek a térképet és az én üzenetemet. Válaszotokat küldjétek el az új érintő képernyős levélen amit a komputerom hagy itt nektek. A levélre csak a nevemet írjátok rá! Ja és a nevem: Robi Memori. Nagyon megtisztelne ha segítenétek nekem.”- komputer befejezte a beszédet és kinyomtatta a térképet.
A három méhcsip nagy gondolkodásba kezdett. Végül úgy döntöttek, hogy segítenek megkeresni, s a levél végére odaírták Robi teljes nevét és elküldték a levelet. Összepakoltak a nagy csip keresésre elindultak, de előtte megnézték a térképet. A térkép közepére egy nagy virág volt rajzolva. A legkisebb Pen nagy boldogsággal kiáltott fel:
- Én tudom hol van ez a virág, csak az a baj, hogy nagyon messze van.
- Biztos hogy ez az a virág? - kérdezte Bill.
- Szerintem az, mert csak egy virág létezik ami olyan giga-mega nagy, meg olyan mintájú is ami a térképen van. - mondta Pen.
- Akkor vezess minket. - szólt Hard.
- Oké!
Elindultak Pen után.
Mentek, mentek, röpültek, hallgatták a zenét útközben az Mp4-esen. Addig mentek, még el nem értek az egér mezőhöz, ahol megtámadták őket az elektromos egerek. Ha még fölszálltak a levegőbe akkor sem menekülhettek meg az elektromos egerektől, mert akkor a nagy füleikkel utánuk repültek. Végül valahogy csak megszabadultak tőlük. Mentek tovább.
Később a mobiltelefonok ekránnal teli kastélyán kellett áthaladniuk. Az ekránokon vírus jele látszott. A méhcsippek megijedtek. De összeszedték bátorságukat és tovább mentek a kastélyban. A kapunál az egyik ekrán feltett egy kérdést nekik:
- Hány ekrán van a kastélyon? Ha eltaláljátok tovább mehettek!
A méhcsippek megszámolták, majd így szóltak:
- Hét! - mondták egyszerre.
- Igen. - mondta az ekrán.
Mentek tovább és végül átmentek a kastélyon.
Már nagyon elfáradtak a méhcsippek, de egyszer csak meglátták a virágot! Nagy boldogság fogta el őket. A virágnak nagyon sok szirma volt melyen sok-sok csipp. A virág közepében is volt egy csipp és az kellett nekik. Odamentek, elvették a csippet és hazavitték Robi Memorinak.
Robi nagyon büszke volt a három méhcsippre, és jutalmul megajándékozta őket egy házzal, ami telis teli volt mechanikai elemekkel.
Élt boldogan a három méhcsipp a mechanikai új házukban még le nem merült az akkumlátorjuk.


Onyecki Zsanett  5.f osztály
Cseh Károly Általános Iskola, Ada