RSS Logo

Számomra megfelelő maga a központ és az előadások is. – Kiss László (Angol nyelvképzés)

 

A nagy csata

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Egyszer volt, hol nem volt, az Óperenciás gigaramon is túl, volt egyszer egy király. Ezt a királyt Microsoftnak hívták. Hatalmas területek voltak a birtokában, de mégis a legféltettebb kincse a feleség Vista királyné volt.
Egyszer a király nagy háborúra készült. Összegyűlt az egész haderő. Az ellenséges királynak Macintosh volt a neve. Mivel ez a csata hatalmas veszteséggel járt volna, úgy döntöttek, hogy kiválasztják a két legrátermettebb ikonkatonájukat, hogy küzdjenek meg. Amelyik nyer, annak a királynak fogják nyilvánítani a győzelmet. Így is lett. Microsoft király a legerősebb Windows nevű ikonkatonáját választotta. A másik király pedig Unix harcosát hívta volna, hogy mérkőzzön meg a nála jóval nagyobb ellenséggel. Mivel a király nem találta kiválasztott katonáját, ezért a leggyorsabb lovasát, Fleshdrivot küldte, hogy menjen vissza a táborba és hozza Linuxot. Mikor megérkezett, a két ellenfél összemérte erejét és Linux győzött.
A két király ezután kibékült. Microsoft meghívta Macintosht, hogy jöjjön el hozzá, majd csapnak egy nagy újratelepítést. Ez elfogadta a meghívást, és elmentek az újratelepítésre.

Vajda Margaréta
Kis Ferenc Általános Iskola
Tóthfalu
III.osztály