RSS Logo

Nagy hiányt pótol. Még több programot kellene szervezni, haladó szinteken. – Andruskó Árpád (Angol nyelvképzés, honlapfejlesztés, Ecdl)

 

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy pendrive. Piros műanyagkabátot készítettek neki a kínaiak, és a sapkája is piros, gyöngyházszínű volt. A számítógépes központban lakott, és mindenki csak úgy hívta: „a Kis Piros Pendrive”. Mindenki szerette, mert bárhová bújt el, mégis könnyen megtalálták, virító színe miatt.
Egyszer az a hír kapott szárnyra, hogy problémák akadtak a szerverrel. Szegény szerveranyó lebetegedett. Megsérült a tűzfala. A kis piros pendrive-ot küldték el hozzá, hogy vigye el neki a gyógyulást hozó programokat és adatokat. Figyelmeztették, hogy vírus leselkedik a központban, ezért útközben, nehogy valakivel szóba álljon, mert azzal még nagyobb gondot okozhat. Kézről kézre ment a kis piros pendrive a számítógép központ rengetegében. Közben a vírus alattomosan figyelte a hálózaton át az eseményeket, majd észrevétlenül szerveranyóhoz lopakodott. Szegény szerveranyó azt hitte a tűzfal frissítésének kódja érkezett meg a hálózaton át, és magához engedte a vírust. Az pedig hamm leblokkolta a rendszert, majd elkezdte sokszorosítani magát.
Amikor a kis pendrive megérkezett, és szerveranyó csatlakozott, rögtön elkezdte a tesztelést. Meglepődve kérdezte:
- Szerveranyó, miért vagy ilyen lassú?
- Hogy jobban megértselek - válaszolta a szerver.
- És miért ilyen nagy a virtuális memóriád? - érdeklődött tovább a piros adathordozó.
- Hogy több dologra tudjak egyszerre figyelni - magyarázta a sérült.
- De szerveranyó, a háttértárkezelőid miért aktívak folyamatosan?
- Hogy téged is bekaphassalak, - szólt a vírus által irányított szerver, és hamm, megfertőzte a Kis Piros Pendrive-ot is. Seperc alatt rámásolta magát a vírus az adathordozóra.
Szerencsére arra járt a nagy, zöld programozó, aki mindig magánál tartja antivírus-puskáját. Ránézett a szerverre, és a képernyő torz tekintetéből rögtön fölismerte, ki áll a baj hátterében. Szeretettel leült a gép mellé, majd megszállottan gépelni kezdett. Közben párszor a puskába is belepillantott. Megtisztította szerveranyót a vírustól, majd a kis pendrive-ot is. A gépet újraindította, a rendszert helyreállította, a kórokozót pedig karanténba zárta.
Szerveranyó és a kis piros Pendrive azóta is boldogan élnek a számítógép központban, ha ki nem selejtezték őket.

Szabó Emília 6.a
Hunyadi János Általános Iskola
Csantavér
Tanárnő: Kecsenovics-Szabó Dóra