RSS Logo

Meg vagyok elégedve az Oktatóközponttal! Továbbra is sok sikert kívánok a munkájukhoz! – Gordán Éva (Angol nyelvképzés)

 

A rest TŰZFAL

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy processzor. Ez a processzor elvett feleségül egy dologtalan, gazdag ikont. Megfogadta, hogy sohasem fogja vírusokkal megfertőzni őt.
Az ifjú feleség ikon soha nem dolgozott, hanem csak járt USB-ről USB-re áramozni, s egyéb hitvány dolgot művelni. Nem is szólt az ura semmit, hanem egy reggel, mikor dologra ment a tűzfalhoz így szólt:
- Azt parancsolom neked, te tűzfal, hogy még én a világhálót járom, te mindent dolgozz, amit kell: áramozz, takarítsd ki a deszktopot, valamint a taszkbárt, s végül vírustalanítsd a fájörfoxot! Mert ha nem, mikor hazajövök átküldelek az operába blututhon keresztül, s vissza már infravörösön fogsz.
A tűzfal a mikroszofton ült, és Power Pointtal beszélgetett. Hiába mondta az ikon neki, hogy dolgozzék, mert ha nem az ura átküldi az operába.
A tűzfal mégsem tette a dolgát. Hazajött a processzor, elindítja a vizsgálatot, s az explorer hibát észlelt.  Előrántja a tűzfalat, átkopizta a feleségébe az ikonba, majd onnét blututhon átküldte az operába, s vissza infravörösön jött. Ez fájt mindkettőjüknek.
Szegény tűzfal útközben csak a help gombot tudta megnyomni, majd a gomb utána diszplájt, Behelyezte a flopit, s végül két kattintás után leállt.
A feleség ikon könyörgött az urának, hogy ne bántsa a tűzfalat, hisz nem ő a hibás.
- Akkor megcsinálod te helyette amit kell?- kérdezte a processzor.
A szépséges, dologtalan ikon azt mondta, hogy igen ő megcsinál mindent a tűzfal helyett. Eközben hazafutott a windowszban Chipanyjához és Shiftapához, kinek elpanaszolta a dolgot. Shiftapja bízott a lányában, így hazaküldte az urához, a processzorhoz.
Másnap reggel megparancsolta a tűzfalnak, hogy tegye a dolgát. A tűzfal most sem csinált semmi, csak Delete és Fájl barátjával beszélgetett. Így a processzor ismét elküldte az operába. Az ikon akkor is hazafutott panaszra, de Shiftapja úgy visszaküldte, hogy még az áram el sem érte a drótokat, az ikon már otthon volt.
Harmadnap is elmondta a tűzfalnak a parancsot, de a tűzfal most Start barátnőjének udvarolt. Mivel az ikon sajnálta a szegény vírusirtó tűzfalat, így ő végezte el a dolgokat helyette, amit processzor férje parancsolt. Hát hazajön a férj, s kanszel seg1tségével ismét elkezdi a hibát kerestetni. Kis idő múlva az alt nem észlelt sem vírust, sem hibát.
A processzor örült, az ikon pedig meg volt elégedve magával. Elmentek a remow programba lakni és még mindig léteznek, ha csak újra sem installálták őket.

Kollár Katalin 7.c
Hunyadi J. Ált. Isk.