RSS Logo

Nagyon elégedett vagyok a központ által nyújtott oktatással és szervezéssel! – Váradi Zsuzsanna (Angol nyelvképzés)

 

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Élt egyszer egy kecskemama, akinek hét kiskecskéje volt. Nagyon szerette a gyermekeit, és védte őket a robotfarkasoktól. Egy napon, mikor a kecskék a laptopon játszottak, és interneteztek a kecskemama írt nekik a saját kompjuterjáról egy e-mailt, amit a kiskecskék elolvastak a citromailon. Ez állt benne Arial 14-es betűkkel:
Kedves gyermekeim. El kell mennem új mobiltelefont venni. Ne chateljetek MSN-en a robotfarkasokkal, és ne engedjétek a közeletekbe. Sokszor átteleportálja magát a házunkhoz. SMS-t se írjatok neki! Nehogy megengedjétek, hogy a közeletekbe férkőzzön!!! Majd írok egy SMS-t az új IPhone 3 g telefonomról! Puxi: anyukátok! A kiskecskék ezt az e-mailt írták vissza. Menj csak nyugodtan! Nem lépünk kapcsolatba a rossz robotfarkassal. Majd bejelentkezünk Poznanicire, és töltünk fel új képeket magunkról, ezzel elleszünk addig, amíg haza nem érsz a repülőgépeddel. Puxancs: gidáid! A kecskemama megnyugodva elment a Tescoba. Alighogy elment a kecskemama a farkas meghívta MSN-en chatelni a kiskecskéket és azt írta nekik, hogy ő az anyukájuk. A kiskecskék így írtak vissza:
Te nem az anyánk vagy, mert ő nem vitte el a laptopot így nem bír bejelentkezni MSN-re. Te a robotfarkas vagy.
Ekkor a robotfarkas kilépett a chatből.
Később SMS jött a kiskecskék Sony Ericsson mobiltelefonjára. Ez állt benne:
Az anyátok vagyok, gyertek ki az udvarra!
A kiskecskék ezt írták vissza:
Nem az anyánk vagy, ő mobiltelefont ment venni, így most még nem lenne neki miről írnia. Te a robotfarkas vagy, és ezért akarod, hogy kimenjünk, mert át akarsz minket teleportálni a hasadba!
A robotfarkas nem írt több SMS-t. Elment a KTC-be, és vett egy csomag krétát, amit megevett, és ettől olyan lett a hangja, mint a kecskemamának. Odateleportálta magát a kecskék házához, és így szólt:
- Az anyátok vagyok, vettem új mobiltelefont! Nyissátok ki az ajtót!
A kecskék azt hitték a vékony hangról, hogy az anyjuk, így kinyitották az ajtót.
A farkas abban a pillanatban átteleportálta őket a hasába. Amikor a kecskemama hazaért meglátta a farkast a ház előtt. Lefotózta az új Cannon fényképezőgépével, és elvitte a rendőrségnek megmutatni. A rendőrök kiszáguldottak a versenyautójukkal a kecskecsalád házához, és megbilincselték a robotfarkast, aki kénytelen volt kiteleportálni a kecskéket a hasából.
Öt év börtönbüntetést kapott. A kecskék pedig boldogan éltek, amíg a farkas ki nem szabadult a börtöncellából.

Surányi Bettina
Orom 24207
Kis Ferenc Ált.Isk.
6. osztály