RSS Logo

Nagyon jól szervezett, nagyon jól felszerelt központ, ahol kiváló, segítőkész tanárnő, tanár van, dolgozik. Sok sikert kívánok a további munkájukhoz. – Orcsik Károly (számítógépes alapképzés)

 

A számítógép és a programozó

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Volt egy uralkodó számítógép, aki hosszas gondolkodás után arra jutott, hogy egy programozót keres, mivel neki szüksége lenne jó alkalmazásokra.
A 4 magos processzor szétküldte a hirdetést az interneten. Aki győz az jutalmat kap. Három fiatal programozó legény gondolta úgy, hogy ők megfelelők lennének a feladatra. Virtuális hálózatokon keresztül elmentek a hirdetést feladó címére. Aki elsőnek bement a palotába az olyan programot mutatott be, hogy akinek a birtokában volt az bárhova eljuthat vele a világon másodpercek alatt ahová csak akar. Jónak találta a király, de úgy gondolta megnézi a többiekét is előbb. Őt elküldte egy gépházba pihenni és mondta, hogy várjon ott. A második legény is megmutatta, hogy ő mit tud. Neki olyan találmánya volt, amivel bárhova beláthat. Ha érdekli, ki mit tesz, evvel megtudhatja. Vele is úgy járt el a király, mint az előzővel. A harmadik ember egy mindent tudó programmal ámította el az uralkodót. Bármit lehetett vele, amit akart. Számolhatott, játszhatott, megnézhette az időjárást és így tovább. Ő sem járt másképp, mint az előző kettő. Hosszú ideig várakoztak, amikor úgy gondolták, hogy őket átverték és indultak haza. Egyiknek eszébe jutott, hogy az uralkodó vajon mit művel. Megnézték a szoftverrel és kiderült, hogy vírust kapott és gyengélkedik. Úgy gondolták, hogy segítenek rajta és oda teleportálnak. Egyik sem tudott elbánni a vírussal. Addig gondolkodtak, míg együtt meg nem próbálták, ami sikerre is vezetett.
Mivel nem tudták eldönteni, hogy ki győzzön mind a hárman annyi áramot kaptak, amivel egész életükben bírják működtetni számítógépeiket.

Zórád Krisztián 8.A.
Hunyadi János Általános Iskola