RSS Logo

Az Archimedes Oktatóközpontban zökkenőmentesen, kellemes hangulatban, a tanulók igényeit figyelembe véve zajlik az oktatás. Kedvesek a munkatársak, az igényeinkhez idomítják az oktatás időpontját, a tudásunkhoz a színvonalat. – Katona Edit (Angol nyelvképzés)

 

A számítógép világában

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Tegnap eljött a barátom. Egy programot telepített a gépembe. Később derült ki, hogy a programmal együtt vírus is került a számítógépbe...
Megszólalt a gép:
- Érintsd meg a képernyőt és írd be, hogy CHIP!
Engedelmeskedtem, majd megnyomtam az enter gombot. A képernyőből kinyúlt két kéz és berántott. Egy szempillantás alatt sötétség lett körülöttem, majd egy világító számítógépet pillantottam meg. Megközelítettem. Jelszavat kért tőlem. Eszembe jutott, hogy a gépembe a chip szót kellett beírni. Megpróbáltam ismét és elfogadta. Elmagyarázta, hogyan tudnám kiírtani a vírust. Megemlítette, hogy nem elég a katona vírusokat kiírtani, hanem a királynővel kell leszámolni. Ezután kinyílt az ajtó. Ekkor jöttem rá, hogy a számítógépben vagyok.
Amikor átléptem a küszöböt, a Windovs bolygóra kerültem. Ha ezen a bolygón esni kezdett az eső, akkor az égből chipek estek. Amikor meg kisütött a nap, olyan világosság keletkezett, hogy nem tudtam kinyitni a szemem. Vigyáznom kellett, hogy hova lépek, mert nagy nyomtatott betűk és számok röpködtek körülöttem. Azon törtem buksi fejem, hogy vajon melyik úton induljak tovább hogy eljussak a processorig. Ugyanis ott van a gép szíve, ahol a királynő tartózkodik. Addig ügyeskedtem, hogy sikerült eljutnom. Torkom szakadtából kiabálni kezdtem:
- Gyere ide királynő!
Mélyről jövő, csikorgó-nyikorgó hangot hallottam. A királynő állt előttem ezüstszínű ruhában.
- Te vagy az antivírus? – kérdezte gúnyosan.
- Igen, én – feleltem bátran.
- Azonnal távozz a számítógépemből!
- Ha ez a te géped, akkor én már itt sem vagyok.
Fénysebességgel húzott el előttem. A fénye úgy elvakított, hogy egy pillanatra be kellett csuknom a szemem. A másik pilllanatban már az íróasztalomnál, a billentyűzet előtt találtam magam. Nem hittem el, hogy minden vírusnak nyomaveszett.
PETŐ DÁVID 4.c osztály
Szabadka J.J.Zmaj iskola