RSS Logo

Teljes mértékben elégedett vagyok minden szempontból. – Barsi Henrietta (Angol nyelvképzés)

 

A tücsök és a hangya

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Az erdő mélyén élt egy tücsök és egy hangya. Mindkettőjüknek volt számítógépe.
A tücsök az internetet arra használta, hogy számítógépes játékokat töltsön le. Naphosszat csak szórakozott, néha még enni is elfelejtett. Leginkább Counter-Strike-ot játszott.
A hangya viszont kitartóan dolgozott a számítógépen, és gondolkodott. Attól függetlenül, hogy egész napokat csak dolgozott, a sportolásra is szakított időt. Ilyenkor jöttek a jó ötletek. Megalkotott egy weboldalt, amelyen keresztül megismerheti a világon élő hangyatestvéreket. Az oldal neve Facebook lett. Több hónap fejlesztés után egyre csak nőtt az oldal látogatottsága.
A tücsök ez alatt az idő alatt elvesztette a munkahelyét. Nem tudta már a számlákat fizetni. Kikapcsolták az internetet is. Beköszöntött a zord tél. A hideg szobában dideregve ült éhes, korgó gyomorral. Arról álmodozott, hogy de jó lenne meleg szobában teli hassal számítógépezni. Reggel az volt az első dolga, hogy elment a Hangya Média Kft.-be. A tulajdonostól, a hangyától pénzt kért élelemre és az internet befizetésére.
A hangya a tücsök kérését elutasította. Segített volna, de nem tehette, mivel ő végigdolgozta a nyarat, a tücsök pedig csak szórakozott. Ki mint vet, úgy arat – ezzel a gondolattal búcsúzott a tücsöktől.

Nógrádi Dániel
Majsai Úti Általános Iskola, 5.d osztály
Szabadka