RSS Logo

Nagyon felkészült előadóval volt dolgunk átvenni a tanfolyam menetét. Csak mire érdekes lett volna, vége lett! Sajnos!! – Balog Jerne (számítógépes alapképzés)

 

A Windows titka

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Hol volt, hol nem volt, a virtuális világon is túl, a nyolcvanas évek kezdetén élt egy fiú, nevezetesen Bill Gates, továbbiakban Billy.
Ez a Billy egy rettentően álmodozó fiatalember volt. Minden vágya az volt, hogy szerezzen egy számítógépet, de szülei ezt nem teljesítették.
- Csak elrontanád vele a szemed!
Ezt mondták neki szülei, akárhányszor is követelődzött. Egy nap Billy az utcán sétálgatott, amikor valami kivehetetlen hangot hallott egy konténer felől. Valami magas, éles hang volt, és Billy biztosra vette hogy nem embertől származik. Hajtotta a kíváncsiság, így hát odament a konténerhez. Volt mit látnia! Egy szuper számítógép hevert ott, tehetetlenül, és ezt motyogta kínjában :
- Kedves fiam, kérlek ments ki innen, és vigyél el a legközelebbi konnektorhoz, mert pár perc múlva lemerül a telepem!
Billy nem sokat teketóriázott, felkapta a gépet és mintha puskából lőtték volna ki, hazafutott. Szülei nem voltak otthon, így nyugodtan bedugta a számítógépet a legközelebbi konnektorba. Erre a gép rögtön fel is éledt, és ezt mondta:
- Köszönöm fiam! Ha te nem jössz, már rég bedöglöttem volna! Jutalmat érdemelsz! – mondta. - Egy próbát ajánlok neked! Ha teljesíted, tiéd leszek életed végéig, és elárulom a Windows titkát!
- A mi titkát? - kíváncsiskodott Billy.
- Majd meglátod! - válaszolta a számítógép.
- Tehát ez lenne a próba: - kezdte a számítógép – Elvezetlek a virtuális világba, hogy ott megküzdj a legfergetesebb veszélyekkel: Először is át kell kelned a gyilkos Linux pingvinek jeges területén, majd egy almafákkal teli erdőn kell átjutnod, de ne engedj az almák csábításának! Majd egy tisztásra kerülsz, ahol egy könyv áll, amit két trójai katona őriz. Szerezd meg a könyvet, majd visszakerülsz a való világba. Ennyi lenne. Vállalod?
Billy egy kicsit habozott, majd kijelentette:
- Vállalom.
Alighogy ezt kimondta, máris egy óriási jeges területen találta magát, tele dühös pingvinekkel, számítógépekkel a csőrükben. Amint Billyt meglátták,topogni kezdtek felé és ezt hajtogatták: „Ubuntu! Ubuntu!" Billy már azt hitte, hogy vége az életének, amikor hirtelen meglátott egy vödröt, tele halakkal. Egy kicsit habozott, majd odaszaladt a vödörhöz, és a pingvinek elé dobta őket. Erre azok egy pillanat alatt a jeges vízbe dobták számítógépeiket, csak egy Laptop nevű akármit adtak Billynek a szívességéért cserébe. Alighogy megköszönte nekik, az almafaerdő szélén találta magát. Ez az erdő egy meglehetősen kicsi erdő volt, körülbelül tíz fával. De nem akármilyen „almák" teremtek azokon a fákon! Teli voltak a legelképesztőbb hordozható telefonokkal, számítógépekkel és MP4 lejátszókkal. Ezek legtöbbjéről Billynek persze fogalma sem volt, hogy micsodák, de valami nagyon vonzotta feléjük. Alig bírta ki, hogy ne rázzon meg egy fát és ne tegye zsebre azokat a csodálatos kütyüket! Végül aztán valahogy mégis kibírta, és az erdő szélén egy gyönyörű virág nyílt előtte, a tetején egy kis géppel aminek hátulján ezt írta: „iPhone 3G 16 GB". A virág egy cédulát is tartogatott, amin ez állt: „Ez a jutalmad!". Tehát Billy nyugodtan zsebre vágta a kis készüléket, majd egy szempillantás alatt a tisztáson találta magát. Ott álltak a trójaiak a „Microsoft Windows" című könyvet őrizve. Billy először nézelődött, de nem sokáig, mert a katonák észrevették és utánnaeredtek, ő pedig futni kezdett. Pár méterre tőle egy fa állt, tövénél egy karddal, amin a következő felirat volt olvasható: „NOD32". Billy úgy gondolta, nincs más lehetőség, gyorsan felvette a kardot, majd a trójaiak Ellen fordult. A katonák már a kard puszta látásától megadták magukat, és a könyvet odaadták Billynek. Pár pillanat múlva a valódi világban találta magát.
Két hét alatt elolvasta a könyvet, megalkotta a Windows operációs rendszert. Szülei belenyugodtak, hogy ennek így kellett történnie és mindnyájan boldogan éltek, amíg meg nem haltak.
Biacsi Zoltán
Zenta, November 11. Általános Iskola
OSZTÁLY: 6.b