RSS Logo

Szerintem komoly hozzáállás, versenyképesség, színvonalas oktatás jellemzi. – Báthory László (mérlegképes könyvelői képzés)

 

Az aranytálca

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy király, annak három fia. A legidősebbet U-nak, a középsőt S-nek, a legfiatalabbat B-nek hívták.
Egyszer a király azt mondta:
- Menjetek fiaim szerencsét próbálni!

A fiúk bepakolták az ennivalójukat és elindultak útjukra. Mentek mendegéltek, amikor az út három felé ágazott, így a három testvér elvált egymástól. A legidősebb balra ment. A középső egyenesen, a legidősebb jobbra. A legidősebb fiú találkozott egy koldussal, a koldus így szólt:
- Jaj fiam adj egy falat kenyeret!
- Nem, nem adok biz én! - válaszolta a fiú.
Hirtelen a szegény koldusból boszorkány lett, és kővé dermesztette a királyfit. A középső fiúval is ez történt. Ám a harmadik nem úgy tett, mint a testvérei. Ő is találkozott a koldussal és neki is így szólt:
- Jaj fiam, adj egy falat kenyeret!
- Adok én jó szívvel öreg apám! - felelte a legkisebb fiú.
Mikor tovább ált, odaért a start menühöz, ahol tizenegy út közül háromat választhatott. Az első út volt a beállítások, a második a keresés, a harmadik a programok. A beállításmenüben minden össze volt kuszálva, de ő mindent helyre hozott. Utána a keresésmenübe lépett és a fájlok és mappák keresésére ugrott, beírta a játékok királynőjét, és már kereste is. Ezeket az adatokat dobta ki: Programok, játékok, és ott található meg a királynő. Rögtön elindult, már a dokumentumoknál járt, és itt következett a programok. B rögtön a játékokra ugrott, és már meg is találta a királynőt. B azt is kérdezte a királynőtől:
- Merre találom az aranytálcát?
A királynő ezt felelte:
- Menj végig a tálca úton és ott találsz egy várat, annak a tetejébe van az aranytálca.
B elindult az úton. Később mikor odaért a várnak még volt két emelet azokon az emeleteken kellett végig mennie. Az első emeleten a hét fejű sajátgép volt. B egy suhintással levágta mind a hét fejét. A következő emeleten a kutyafejű ember volt. B ezt a szörnyet is legyőzte. Mikor a toronyba ért, megpillantotta az aranytálcát, de egy szépséges királykisasszony is ott volt. B és a királykisasszony rögtön egymásba szerettek. B a bátyjait kiszabadította és csaptak hét országra szóló lakodalmat.
Ha a számítógép ki nem kapcsolt volna, az én mesém is tovább tartott volna.

Kelemen Tamara 5.e
Cseh Károly Általános Iskola
Ada