RSS Logo

Nagyon meg voltam elégedve mindennel, nagyon rugalmas és kedves az előadó. – Gordos Rita (mérlegképes könyvelői képzés)

 

Az egér királylány utazása

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
-Ellopták a királyfimat!- kiáltott fel az egér királylány. Erre sürgősen magához hívatta tanácsadóit: Chip-et, Mikroprocesszort és Ventillátort. Miután elbúcsúztak a vár lakóitól, elindultak a kábelek sűrű útvesztőjében. Céljuk az volt, hogy megtalálják a hőn szeretett Hardver királyfit. Tudták, útjuk nem lesz egyszerű.
Útjuk során az első akadályt a vírusok jelentették, akik mindenáron fertőzni akartak. Szerencsére, arra járt a vírusölő és segített nekik. Hálából feltöltötték vírusölő energiával. Tovább mentek, bár útjuk ezúttal sem volt akadálymentes. Elébük hullott egy elszakadt kábel, aki segítségre szorult. Ventilátor üzemmódba helyezte magát, így le tudta hűteni a kábel szikrázó testét. Az hálából megmutatta a helyes utat a kábelrengetegben.
Tovább mentek, mentek, mendegéltek, s mikor már azt hitték, hogy elérték céljukat, rosszra fordult az időjárás. A villámok őrülten cikázó táncot jártak felettük. Az egyik kósza villám tönkretette Mikroprocesszort és Ventillátort. A királylány bánatában segítségért kiáltott. Erre hirtelen egy fényes pontra lett figyelmes. a fény felől közeledni látta az ő kedves, rég nem látott Hardver királyfiját.
Örömében repülni szeretett volna, bár ez egér létére elég hihetetlen vágynak tűnt. Összebújt a szeretett férfival és hazaindultak, immár együtt, a kábelek kitaposott ösvényén.
Losonc Dominik
(Kis Ferenc Általános Iskola Oromhegyes,
tóthfalusi tagozat, 5. osztály)