RSS Logo

Nagyon jól szervezett, nagyon jól felszerelt központ, ahol kiváló, segítőkész tanárnő, tanár van, dolgozik. Sok sikert kívánok a további munkájukhoz. – Orcsik Károly (számítógépes alapképzés)

 

CD csapat

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Egyszer volt, hol nem volt, a Komputer-hegyen is túl, volt egy gyerek, akit úgy hívtak, hogy Csárli. Volt neki három újraírható CD-je.
Csárli mindig telepakolta őket képekkel, filmekkel és egyéb ilyen dolgokkal. Ők ezt már nagyon unták. Csárli nem törődött velük, össze-vissza voltak karcolva. Elhatározták, hogy elszöknek, és elindulnak világot látni. Mire visszaértek, Csárli vett helyettük egy flesht. Így hát a CD-k kénytelenek voltak Csárliék odvas tölgyében elrejtőzni. Csináltak egy olyan csapatot, ahol a bajba jutottakon segítettek.
Berlinben lopást lepleztek le, Pekingben bombarobbanást akadályoztak meg. Míg dolgoztak, nem vették észre, hogy a flesh különféle vírusokat gyűjtött. Ezenkívül gyártott új flesheket és mikrocsipeket, A CD-k megtudták, hogy a világban sorra romlanak el a számítógépek, és elkezdték kifejleszteni a legerősebb, legjobb vírusirtót, ez lett a NOT 32.
A flesh tudomást szerzett erről. Mivel neki csak rossz dolgok jártak a fejében, új gonoszságokat eszelt ki. Különböző mérges gázok keverékét próbálta a benzinkutak tartályaiba csempészni.
Eközben a CD-k feltalálták a vízzel működő autót. Ezt amikor megtudta a gonosz, elkezdte a vizet is mérgezni.
A CD-k keresték mindenhol, de nem tudtak rájönni, hogy ki áll a dolgok mögött. Amikor már teljesen elfáradtak, elmentek Csárlihoz egy teára. Beszélgettek, nevetgéltek, de egy valami szemet szúrt nekik: Csárli számítógépezett, a gép működött, viszont vírusirtót senki nem rendelt. Ez gyanús lett, és elkezdtek figyelni. Poloskákat és apró kamerákat raktak a szobába, él ettől kezdve figyelték a ház lakóit. Egy idő után rájöttek, hogy amikor Csárli nincs otthon, vagy alszik, a flesh olyan oldalakat nézeget és tölt le dolgokat, amelyek a környezetszennyezésről szólnak. Már tisztán látták, hogy ki van ellenük. Mivel ettől kezdve figyelték, meg tudták előzni a bajt. Nem akarták, még bejelenteni az esetet, várták, hogy egy nagyobb hibát kövessen el a flesh. Ezekben a napokban nagyon féltek attól, hogy vlami nagy baj fog történni.
Amikor a flesh az emberek ételeit akarta megmérgezni, betelt a pohár. Nem vártak tovább. Hívták a szoftverrendőrséget, majd átadták az összes bizonyítékot is. A rendőrök kivárták a legjobb pillanatot, berontottak a házba, és elfogták az egész bűnbandát.
Amikor már mindenki biztonságban volt, megköszönték a jó munkát, és biztatták a CD-ket, hogy továbbra is nyitott szemmel járjanak a világban. Így nekik is sokban megkönnyítik a dolgukat.
Móka volt? Mese volt? Talán igaz se volt.
Szarka Áron, 5. b
Nikola Đurković Á. I.
24 323 Bácsfeketehegy (Feketić)