RSS Logo

Nagyon jól szervezett, nagyon jól felszerelt központ, ahol kiváló, segítőkész tanárnő, tanár van, dolgozik. Sok sikert kívánok a további munkájukhoz. – Orcsik Károly (számítógépes alapképzés)

 

Chipke Rózsika és Chipke Józsika

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Élt egyszer az Internetes-tengeren is túl Chipke Rózsika és Chipke Józsika.
Unatkoztak és mindketten bekeletkeztek egy ismerkedős oldalra. Nagy szerelem lett belőle. De a gonosz mostoha E-mailben ijesztgette őket. Rózsika és Józsika félt, hogy vírust küld rájuk, ezért orvoshoz mentek, aki NOD-32 vírusírót írt ki nekik. Így megmentették a teljes programot.
Egy nap csöngött a Skype. Jancsi és Juliska meghívta őket látogatóba. Rózsika és Józsika elindultak az elszórt CD-k és DVD-k nyomában. Az erdő kellős közepén rátaláltak a szuper számítógépből álló házikóra. Kerítése világhálóból állt, tűzfalai képezték a házat. Bejelentkeztek a webkamerán. Örömmel üdvözölték egymást. A virtuális vén banya már nem élt a házban, kitörölték és a lomtárba dobták. Jancsi és Juliska megkínálták vendégeiket egy chip-szel.
Miután megpihentek, elindultak Piroskát és a nagymamát is meglátogatni. A Windows erdő szélén meg is találták a házat. Piroska és a nagymama sehol, csak a farkas aludt az ágyban. Józsika előkapta a laptopját és újra installálta őket, a farkast pedig a karanténba helyezte. A nagyi a vezérlőpulton főzött egy finom teát, és megünnepelték megmenekülésüket.
Estefelé egy újabb E-mail várta őket Hófehérkétől. Szívesen eleget tett Rózsika és Józsika a meghívásának. Mikor odaértek a törpék épp dolgoztak. Operációs rendszereket gyártottak egy hatalmas bányaszámítógépen. Csak úgy röpködtek az ikonok, betűtípusok, fájlok, dokumentumok. Öröm volt őket nézni. Mikor lejárt a munkaidő Hófehérke megterítette az asztalt és Tálcán behozta a vacsorát.
Rózsika és Józsika automatikusan felfrissültek a fárasztó nap után. Microsoft Wordben Rózsika Rózsika és Józsika 100%-ig boldogan éltek, még el nem avult a rendszerük.

Hejberg Konrád
5. osztály, Adorján