RSS Logo

Nem tudok jelenleg kivetnivalót, negatív kritikát mondani az oktatóközpont munkájával kapcsolatban, az előadó munkájával kapcsolatban különösen elégedett vagyok. – Pósa Lea (Olasz nyelvképzés)

 

Csip-Rózsika

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Hol volt, hol nem volt, Monitortenger mellett, volt egy számítógép alakú kastély. Itt született meg Csip-Rózsika. Szültése alkalmából hatalmas on-line bálat szerveztek, ahová minden vírusmentes tündéregeret meghívtak. Csak egyet hagytak ki, aki vírusgyanús volt. Már javában tartott a buli, amikor megjelent a hívatlan boszorkányegér.
Elátkozta a lányt, azt a vírust szórta rá, hogy a tizenhatodik születésnapján szúrja meg az ujját, és halljon meg. Az átokvírust nem lehetett megsemmisíteni, de egy tündéregérke átprogramozta. Nem fog meghalni, csak száz évig leblokkol, ahogy a palotába mondják: lefagy. Ám, hogy megmentsék a lányt, három tündéregérke magával viszi egy erdei házba, és itt fejlesztik a kis Csip-Rózsikát. A szerver alakú házban gyönyörűszép lányt fejlesztett ki a tündéregérke. A tizenhatodik születésnapjára, új ruhát tervezett neki a három tündéregér. A lányt elküldték az erdőbe szőlőért. Itt megpillantotta Billentyű-Bélát Laptop nevű lován. Gyorsan hazaszaladt, ahol már javában tartott a szülinapi buli. A party hibás lett, ezért a tündéregerek úgy gondolták, hogy a lányt visszaviszik a palotába. Itt nagy „error” történt, a lány megszúrja magát és lefagyott. Ekkor lépett színre Billentyű-Béla, aki megküzdött a boszorkányegérrel, annak fájljáról és ikonjával. Végül Windows szobába magtalálta a lefagyott Csip-Rózsikát.
Csókjával felébresztette és olyan lagzit csaptak, hogy az interneten keresztül híre ment a világon. Még ma is élnek, ha le nem fagytak.

Farkas Rebeka
5.b osztály
Hunyadi János Általános Iskola
Csantavér