RSS Logo

Nem tudok jelenleg kivetnivalót, negatív kritikát mondani az oktatóközpont munkájával kapcsolatban, az előadó munkájával kapcsolatban különösen elégedett vagyok. – Pósa Lea (Olasz nyelvképzés)

 

Egyszer volt Budán egérvásár

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Volt egyszer egy gazdag ember, akinek volt hat leptopja. Mellette lakott egy szegény ember, akinek csak egy leptopja volt. Mátyás király éppen fenn volt a neten és látta a szegény ember egyszer be- és egyszer kilépett. Gondolta, hogy nem éppen a legjobb a gépe.
Ezért azt mondta neki, hogy adja el a leptopját és vegyen rajta annyi egeret, amennyit csak bír és vigye el Budára. A pénztelen embernek nem volt más választása, ezért eladta és vett rajta egereket. Másnap elvitte az összes egeret Budára. Ott mondta neki egy katona, hogy fizesse ki a helypénzt, mert ha nem, akkor börtönbe zárják. A szegény ember nagyon megijedt, mert nem volt neki semmi pénze. El is akart menni, de odaszólt neki Mátyás király, hogy ne menjen el, mert majd ők megveszik a gazdagokkal. Mátyás király mindjárt vett kettőt. A nemesek mást nem bírtak tenni hát megvették az összes egeret. A szegény emberből mindjárt gazdag ember lett. Mindjárt elment számítógépboltba és vett négy leptopot és két számítógépet. Hazafelé látta a gazdag ember, hogy a szomszédja milyen jómódú lett. Ő is úgy tett és vett rajta sokkal több egeret. El is vitte Budára és őt is kérték, hogy fizesse ki a helyadót, de ő nem tudta kifizetni, ezért börtönbe csukták. Látta ott minden ember a szegényt és ők is vettek egereket és elvitték Budára. De ők is úgy jártak, mint a vagyonos ember. Őket is bezárták börtönbe.
Ezért volt egyszer Budán egérvásár. A gazdagemberből szegény lett a szegényből pedig gazdag.


Tóth Viktor 7.c
Csantavér
Hunyadi János Általános Iskola