RSS Logo

Nagyon jó és tökéletes egyben, és sokat lehet tanulni is, még néha játszunk is. Én szeretem az Archimedes Oktatóközpontot. – Pap Stefánia (Angol nyelvképzés)

 

Egyszer volt...

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy billentyűzet, egér, monitor és útnak indultak. Sajnos egy hatalmas kilobyte útjukat állta, de volt náluk egy háromszáz gigabytos HDD, és legyőzték a kilobyte-t.
Mikor megérkeztek a számítógépes üzletbe, épp akkor telepítették a WINDOWS XP-t, de volt egy jobb számítógép az üzletben, az APPLE, arra viszont már fel volt telepítve az OSX. Az APPLE-nek sokkal nagyobb a teljesítménye. Amikor rakták össze a számítógépet, találkoztak Mr. DVD-vel, a DVD négy és fél gigabyte volt. CD/DVD íróban, volt egy MRS. CD és csak hétszáz megabytes, rajta a MICROSOFT WINDOWS XP operációs rendszerét tárolták. Örültek, hogy hazaértek és egy hónapra rá bevezették az internetet. Fel lett telepítve az NOD32 ANTIVIRUS, de hiába, betört egy hatalmas vírus, a WINDOWS XP megállt. A billentyűzet, a monitor, az egér megunta magát, mert nem kellett semmit csinálniuk, így tovább álltak. Az egér az internet segítségével átszörfölt a vírusok völgyén, a billentyűzet és a monitor együtt mentek, de a monitor tönkrement, várható volt, mert rajta írta, hogy MADE IN CHINA! A billentyűzet, amikor meglátta a WINDOWS XP plakátot, belevetette magát egy újrahasznosító üzembe. Az egér egyedül maradt, elfogták, majd visszavitték a számítógépes üzletbe. Csodával határos módon az APPLE MAC PRO számítógéppel adták el. Most már kijelenthetjük, hogy az APPLE számítógéptől nincs jobb, mert a WINDOWS-tól minden tartozék menekül, ha teheti.
Az egér azóta is gondol barátaira: a műanyagdobozra (monitorra) és a macskára (billentyűzetre), de ők már sajnos nincsenek közöttünk.
Kollár Tamás,  VIII. o.
Október 18. Általános Iskola
Zentagunaras