RSS Logo

Nagyon jól szervezett, nagyon jól felszerelt központ, ahol kiváló, segítőkész tanárnő, tanár van, dolgozik. Sok sikert kívánok a további munkájukhoz. – Orcsik Károly (számítógépes alapképzés)

 

Floppy királyné

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Floppy nevű leány, kinek mostoha anyja és testvérei voltak. A lány szerelmes volt a Szoftver királyba.
Egy napon a herceg bált rendezett a palotájában. Pendrive és Merevlemez, azaz a két mostoha testvér nagyon várták már, mivel azt gondolták, hogy az egyikük lesz Szoftver felesége. Megjöttek az estély meghívói, Floppy is kapott levelet. Nagyon örült, mivel még soha nem volt ilyen helyen, meg persze azért is mert találkozik a királlyal. Megkérdezte nevelőanyját, hogy elmehet-e a bálba. Szkenner azt válaszolta, persze ha elvégzed a házi munkát. Nagy vígan Floppy felment a szobájába és barátaival együtt kreáltak egy díszes ruhát. Mire befejezték, Szkenner lehívta, hogy csinálja meg a ház körüli munkát. Lement és az anyja egy hosszú listát mutatott neki, amit el kellett készítenie. Pendrive és Merevlemez eközben szétszaggatták az öltözetét. A két testvér és Szkenner örömmel elmentek a bálba nélküle. Szegény lányt a cimborái, az egerek vígasztalták, amikor is megjelent egy tündér, kinek neve Mikroprocesszor volt, aki azért jött, hogy segítsen neki. Floppy nem hitt a szemének, Mikroprocesszor varázsolt a leánynak szép ruhát és lovaskocsit. Egy feltétel volt az, hogy éjfélkor vissza kellett jönnie, mivel a varázslat akkorára eltűnik. Így elindult a szépséges Floppy. Megérkezésekor a mostohatestvérei fel sem ismerték, olyan gyönyörű volt. A Szoftverrel táncolt éppen amikor éjfélt ütött a nagy óra. Sietve elrohant a kastélyból utána pedig a herceg. A nagy sietségben Floppy elhagyta az egyik darabját, melyet a király megtalált. Néhány nap múlva megérkezett a hír, hogy a herceg azt veszi el, kinek az a darab beleillik a meghajtójába. Szoftver napokon keresztül kereste a lányt, de sikertelenül, senkinek sem volt tökéletes. Mire a Szkenner házába bekopogott. Merevlemez és Pendrive őrülten szorították, magukba a darabkát, de nem sikerült. Majd odahívatta a király Floppyt.
A lányba tökéletes volt. A herceg azonnal feleségül vette és boldogan éltek, míg meg nem haltak.

Oláh Brigitta 7.b
Hunyadi János Á.I., Csantavér