RSS Logo

Az Archimedes Oktatóközpontban zökkenőmentesen, kellemes hangulatban, a tanulók igényeit figyelembe véve zajlik az oktatás. Kedvesek a munkatársak, az igényeinkhez idomítják az oktatás időpontját, a tudásunkhoz a színvonalat. – Katona Edit (Angol nyelvképzés)

 

Hamunet

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy szegényember, akinek csak egy lánya volt.
A lányt Hamunetnek nevezték el, mivel már kiskorában értett a nethez. Nemrég halt meg a felesége az embernek, de a szomszéd özvegyasszony chaten rávette a férfit, hogy vegye el feleségül, majd ő mindent rendbe tesz. Hamarosan át is költöztek Hamunetékhez, és minden jó volt, míg a szegényember meg nem halt. Onnantól kezdve az asszony kihasználta Hamunetet, és a vérszerinti lányainak mindent megadott.
Egyszer, amikor Hamunet az e-mailket olvasta, akkor látta, hogy meghívást kaptak a királytól, hogy menjenek el hozzá megünnepelni az új négyes számítógépét. Nagyon megörültek, persze Hamunet nem bírt készülődni, mert a házimunkát kellettelvégeznie, ezért állatbarátai az interneten rendeltek ruhát, és este az ajtóban állt a ruha.Csakhogy ez a ruha nem Hamunetnek jött, hanem egyik testvérének, Cédérellának. Hamunet ruhája soha nem érkezett meg, mert az intrernetes vírusok miatt nem jutott el a megrendelés a másik számítógépbe. Mikor Céderella észrevette, hogy Hamuneten van a ruhája, akkor leszaggatta róla, és Cédi másban ment, Hamunet pedig otthon maradt.
Amikor elmentek Hamunet nélkül, ő nagyon sírt, de egy tündért rendeltek az interneten. Amikor megjött a tündér, felöltöztette Hamunetet, és elvitte a királyhoz, de tízre haza kellett hogy érjen, mert ha nem, akkor vírussá változik, és berepül a gépbe. Amikor belépett a király modern internetes világába, senki sem ismerte fel, ezért nyugodtan elvegyülhetett az emberek közt. Még a nevét se mondta meg senkinek, inkább témát váltott, ha megkérdezték. A királynak megtetszett Hamunet, és egész este csak vele beszélgetett az internetről és annak világáról.
Amikor eltelt az a néhány óra, Hamunet hazaszaladt, de úgy sietett, hogy a névre szóló usb-jét otthagyta. Másnap amikor Hamunet nevelőanyja megtudta, hogy a király házról házra jár, és keresi azt a lányt, akibe beleszeretett, hogy visszaadja az usb-t, és elvenné feleségül is szerelmét, akkor elbujtatta Hamunetet. Nemsokára be is állított hozzájuk a király, és kérdezte a lányok nevét, mind a kettő azt mondta, hogy Hamunet, mivel rájöttek, hogy a király kit keres. Ezt Hamunet kisegerei kihallgatták, és elvitték Hamunetnek annak a szobának a kulcsát, amibe bezárták őt. Amikor kiszabadult, a lányok még veszekedtek, és mondta a királynak az igazi Hamunet, hogy az ő neve Hamunet, és az övé az usb is. Nem hitte el a herceg, ezért a leány bebizonyította azzal, hogy mikor meg akarták nézni a képeket, amelyek az usb-n voltak, kód kellett hozzá, és azt csak ő tudta. Ezért a király mindjárt tudta, hogy a lány az, aki nála volt tegnap este, és ő volt az, akibe beleszeretett. Még aznap megtartották a menyegzőt.
Még most is rajta vannak a képek az interneten, aki nem hiszi, járjon utána!

Takács Dominika 5./3

Miroslav Antić Általános Iskola, Palics