RSS Logo

Az Archimedes Oktatóközpontot csak dicsérni tudom. Ha lehetne mindenkinek ezt ajánlanám. - Kállai Márk (Angol nyelvképzés)

 

Hamupipőke és a számítógép

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Volt egyszer egy szegény lány, akinek meghalt az anyja. A férje nagyon szerette a feleségét, de végül elfeledte.
Eljött a nyár, az apa egyre több időt töltött a számítógép előtt, és mindig az ismerkedős oldalakon kutatott. Egy este rálelt egy nőre és elkérte a számát. Sokáig, SMS-eztek mígnem meg kérdezte az apa, hogy hozzá menne-e feleségül. A nő rögtön igent mondott. Másnap be is költözött az új feleség, de nem egyedül, hanem két lányával. Na, a szegény lánynak megkezdődtek a rossz napok. Elvették tőle szép ruháit, cipőit, telefonját, és többet a számítógép közelébe sem engedték. A két mostohatestvér koszos ruhába öltöztette. Elnevezték Hamupipőkének. Éjjel-nappal takarítania kellett a szegény lánynak. Egyszer csak eljött a bálok időszaka. Hamupipőke megkérdezte, hogy ő is elmehet-e. A gonosz mostoha azt mondta neki, hogyha kiválogat a hamuból egy tál lencsét, akkor elmehet. A kislány gyorsan küldött a galamboknak egy e-mailt, hogy segítsenek lencsét válogatni. Amikor elküldte, a galambok rögtön ott is voltak. Ki is válogatták, de a mostoha továbbra sem engedte, hogy elmenjen Hamupipőke, elhatározta, hogy ő akkor is elmegy. Gyorsan rendelt az interneten egy ruhát. A királyfi nagyon el volt kápráztatva. Egész éjjel vele táncolt. Később titokzatos módon eltűnt. A lány hazaszökött. Ez jó pár alkalommal megtörtént vele, de egyszer nyomot hagyott, mert elhagyta az üvegcipőjét. A királyfi megtalálta. Lefényképezte és feltette a képet a netre. A mostoha lányok észre vették, és jelentkeztek, de a kis király rájött, hogy csak csalók. Hamupipőke rászánta magát és írt neki egy e-mailt, hogy övé a cipő.
Elment hozzá, felpróbálta a cipőt. A királyfi megkérte a kezét. Azóta is együtt élnek. Ha nem hiszed, nézz utána a neten.

Világos Krisztina 8.D
Hunyadi János Általános Iskola