RSS Logo

Nem tudok jelenleg kivetnivalót, negatív kritikát mondani az oktatóközpont munkájával kapcsolatban, az előadó munkájával kapcsolatban különösen elégedett vagyok. – Pósa Lea (Olasz nyelvképzés)

 

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Hamupipőke egy nagyon szép lány volt. Anyukája már kiskorában meghalt, így most a mostohájával és annak két lányával kellett élnie. Jókedvre csak apukája tudta deríteni, aki amellett, hogy nagyon szerette, mindig meglepte egy új CD-vel vagy egy számítógépes kiegészítővel.
Ám egyszer az apának el kellett utaznia egy nagyon hosszú üzleti útra. Több hónapig nem láthatta lányát. De mielőtt a férfi felszállt a repülőre, Pipő megígérte neki, hogy mindennap küld egy e-mailt, amelyben leírja, hogyan megy sora. Amikor Hamupipőke hazaért, boldogan várta, hogy írhasson neki. Ám mostohája megtiltotta, hogy számítógépezzen. Azt remélte, elszomorodik, és megkopik szépsége. A gonosz nőszemély terve sikeresnek tűnt. Ám Pipő bátorságot merített, és mikor a mostoha nem látta, mégis internetezett. Amikor csak tudta, elmesélte apukájának a történeteket. (Mivel Hamupipőke jószívű, az eltiltásról nem mesélt.) Szomorúságára nem kapott vigaszt, ezért a világhálón regisztrált egy weboldalra. Közben blogokban megosztotta ismerőseivel, milyen helyzetben van. Egyik nap, mikor titkos látogatást tett a neten, egy hirdetésre lett figyelmes:
- Kattints ide, és ha ügyes vagy, nyerhetsz egy jegyet a királyi bálba!
Pipő rákattintott a gombra. Megadta adatait, majd megnyomta az entert. Nem is remélte, hogy sikerülhet a dolog. Pár nap múlva ismét bejelentkezett, ott állt a hír a monitoron:
- Ön nyert! A bálba limuzin viszi. Öltözzön alkalomhoz illő ruhába! Jó mulatást!
A lány nem is hitt a szemének. Apukája hitelkártyájával gyorsan rendelt egy ruhát egy internetes áruházban. Szerencsére Hamupipőke meghívása nem derült ki, mivel mostohanővérei és mostohaanyja sem értenek a számítógépekhez. Mikor végre eljött a bál napja, Pipő nagyon izgatott volt. Odaért, és Herceg személyesen köszöntötte. A továbbiakban táncoltak, sokat beszélgettek, és a fiú elkérte Hamupipőke e-mail címét. Sajnos a lányka meghívása csak éjfélig szólt, így el kellett mennie. A nagy sietségben elejtette a pendrive-ját, ami nagyon sok adatot tárolt. Másnap Hamupipőke ismét felment a weblapra. Gyorsan ütötte be a jelszót és a nicknevet, mert nagyon izgatott volt. A herceg már ott várta, és meghívta őt egy privát chatszobába. A fiú figyelmeztette Pipőt, hogy valamit elvesztett. Megígérte a lánynak, hogy bármi is történjék, visszaadja neki. Minden nap így telt. A herceg és Hamupipőke chateltek naphosszat és közben ábrándoztak.
Ám a mostoha már nem bírta tovább. Felfogadott egy hackert, hogy törje fel a lány internetes kódját. Az meg is tette. Ekkor az asszony irigy lett férje lányára, és elvette tőle a számítógépet. A herceg nem tudta mi a helyzet, ezért írt Pipőnek egy sms-t. Az válaszul megírta mit tett a mostohája. A fiú megkérte apját, a királyt, hogy intézkedjen. Az uralkodó eleget tett fia kérésének, és a mostohát elhívatta az otthonából. Pipő így ismét boldog volt. A weblapról letöltött egy képet a Hercegről. Folyton folyvást azt nézegette, és közben álmodozott. Tudta azt is, hogy a fiú segít rajta. Mikor hamupipőke apukája hazaért, örömmel látta, milyen boldog a lánya. A gonosz mostoháról és lányairól minden kiderült. Pipő és a herceg között végre létrejöhetett egy valódi randevú. A fiú ígérete is teljesült, hiszen a pendrivet ismét a lány szorongatta kezében.
Itt a mese vége. Hogy igaz volt, azt tudjuk, hisz a WWW.SZERELEM.COM az elektronikus leveleket megőrizte. (Persze egy hacker biztos kód alatt.)


Szekeres Mónika  8. osztály
Oromhegyes
Kis Ferenc Általános Iskola