RSS Logo

Nem tudok jelenleg kivetnivalót, negatív kritikát mondani az oktatóközpont munkájával kapcsolatban, az előadó munkájával kapcsolatban különösen elégedett vagyok. – Pósa Lea (Olasz nyelvképzés)

 

Hamupipőke

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Hol volt, hol nem volt, élt egyszer egy Hamupipőke Számítógépszitiben. Sorsa szerencsétlen volt, édesapját Commodore Pált, és édesanyját Commodore Paulát már fiatal gépecske korában elveszítette. Megtámadta őket egy vírus és tönkre ment a processzoruk, kikapcsoltak.
Nagynénje fogadta be az árva Hamupipőkét. A néninek volt egy Pentium 3-mas és egy Pentium 4-es lánya. A nagynéni és a lányok megkeserítették Hamupipőke életét. A szomszédos Microsoft Birodalomban élt egy Windows nevű királyfi, aki bálat szervezett. A bálra fiatal számítógéplányokat hívott meg, hátha köztük megtalálja élete szerelmét. Hamupipőke, amint az interneten szörfözött rábukkant erre a hirdetésre. Szeretett volna elmenni, de nem volt ünneplő képernyővédője. Megkérdezte nagynénijét, hogy elmehet-e, de ő egyenesen megtiltotta. Saját lányait kicicomázta, hátha valamelyikük megtetszik Windows királyfinak. A Microsoft szoftverházába sorra vonultak be a szebbnél-szebb hardverek. Te a királyfinak egyikük sem tetszett igazán. Amikor Hamupipőke egyedül maradt a házban keservesen sírt. Ekkor megjelent egy tündér, aki azért jött, hogy a lánynak segítse eljutni a bálba. Csodálatos és korszerű képernyővédőt varázsolt Hamupipőkének.  A lány nagyon boldog volt, máris indulhatott a bálba, de éjfélre vissza kellett érni, mert a varázslat addig tartott. Amint Windows királyfi megpillantotta az újonnan érkezett géplány, első szempillantásra beleszeretett. Az egész estét együtt töltötték. A Pentium lányok nem ismerték fel Hamupipőkét, csak irigykedve nézték azt a szerencsés lánygépet, akit a királyfi kiválasztott. Gyönyörű este volt, de Hamupipőkének mennie kellett, indulás előtt a királyfinak megsúgta a kódját. Mire a nagynéni és a lányok hazaértek Hamupipőke már pihent.  Másnap Windows királyfi a titokzatos számítógép keresésére indult. Minden házhoz bekopogott és kérte a fiatal géplányok kódját, de egyik sem stimmelt. Késő este érkezett meg Hamupipőkéhez. A Pentium lányok körbeudvarolták, de a királyfi tudta, hogy egyikük sem az akit ő keres. Észrevette a sarokban Hamupipőkét. Az ő kódja volt a megfelelő.
Így talált egymásra a hardver és a szoftver, mert ők ketten egységes számítógépes rendszer képeznek és ma is boldogan élnek, míg csak elektromos áram lesz.

Gábor Emese 8.b
Hunyadi János Általános Iskola,
Csantavér