RSS Logo

Meg vagyok elégedve az Oktatóközponttal! Továbbra is sok sikert kívánok a munkájukhoz! – Gordán Éva (Angol nyelvképzés)

 

Hófakóka

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Egyszer volt, hol nem volt, még a háromdimenziós országon is túl, volt egy kétdimenziós ország. Ebben az országban még a vízcsap is digitális kóddal működött. Mindenki boldogan élt itt, csak a király volt szomorú, mert özvegy maradt. Úgy gondolta, hogy újranősül, nehogy árva maradjon egyetlen lánya, Hófakóka. E lány olyan szép volt, hogy még komputeren sem lehetett szebbet rajzolni.
A király az Interneten ki is választott egy szemrevaló hölgyet. A nagy esküvő után már minden tökéletesnek tűnt, mivel senki nem gondolta, hogy az új királynő valójában gonosz.
A királynő a digitükrét megkérdezte, ki az ország legszebb hölgye: „Digi-digi, mondd meg nékem, ki a legszebb az országban?"
„Szép vagy, szép vagy, úrnőm, de Hófakóka szebb!"
Nagyon mérges lett a királyné, és rögtön megtervezett a komputerén egy San Andreas-i harcost. Kiadta a parancsot, hogy ölje meg Hófakókát. Hát, ahogy a mesékben lenni szokott, megsajnálta Hófakókát a harcos, és szabadon engedte.
Bolyongott Hófakóka, míg a Dombos Kábeltévé és -internet Szolgáltatóhoz nem ért. Megfejtette a kapukódot, és bement. Egy idő után fáradt fejecskéje álomba szenderült. Hazaért a hét törpcsip, és nagyon elcsodálkozott.
– Ki bántotta a tasztatúrámat? – szólt Marc csip.
– No, és ki ült a kompiszékemen? – csodálkozott Ügyi csip.
Nem kis meglepetésükre, megtalálták az alvó Hófakókát. Nagy boldogságban teltek a napok. Törpcsipek dolgozni jártak az infógyárba, ahol a Story tévé kódját próbálták feltörni. Hófakóka ez idő alatt szorgoskodott a Dombosban.
A királyné egy idő után ismét megkérdezte Digit: „Digi-digi, mondd meg nékem, ki a legszebb az országban?"
„Szép vagy, szép vagy, úrnőm, de Hófakóka szebb!"
A királyné nagyon mérges lett. Így elment a Dombosba befizetni az Internetet, de előtte a kártyáját H1N1 vírussal fertőzte. Hófakóka nagyon beteg lett, és meghalt.
Szomorúság és gyász volt a Dombosban. Éppen a temetésre készültek, amikor arra járt egy királyfi. Nagyon megtetszett neki Hófakóka, és csókjával életre keltette. Visszamentek a leány országába, és elmesélték mindazt, amit tett a gonosz mostoha. Apja büntetésből egy komputerjátékba záratta a mostohát. Ezután nagy lakodalmat csaptak, és boldogan éltek, míg meg nem haltak.
Tamás Ferenc, 5. b
Nikola Đurković Á. I.
24 323 Bácsfeketehegy (Feketić)