RSS Logo

Nagyon felkészült előadóval volt dolgunk átvenni a tanfolyam menetét. Csak mire érdekes lett volna, vége lett! Sajnos!! – Balog Jerne (számítógépes alapképzés)

 

Hófehérke és a 7 E-mail

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Valamikor régen, még amikor plazmamonitorok sem voltak, élt egy világszép hercegnő. Hófehérke. A maga természetes bájával mindenkit elvarázsolt. Az élet viszont nem volt fenékig tejfel. Kislánykorában elvesztette édesanyját, a gonosz internetes víruskészítővel.
Hófehérke naphosszat a komputerén netezett. Minden nap feltöltött egy, az életéről szóló videót a youtube-ra. A szomszéd ország királyfia megtalálta Hófehérke vallomásait az interneten. Írt neki egy levelet a My Space nevû oldalon. Bevallotta neki az iránta érzett szerelmét, hisz első látásra szívébe zárta a hercegnőt. Megígérte, elmegy érte és feleségül veszi. A gonosz mostoha ezt megtudta, és azon nyomban vírust küldött Hófehérke gépére, hogy ne tudja tartani a kapcsolatot a herceggel. Szerencsére a lánynak rendelkezésére állt egy ilyen i-Pod. Kapott is Email-t. Ezt írták: "Fuss". A hercegnő nem értette, viszont bízott a levél hitelességében, így hát futásnak eredt. Keresztülrohant az erdőn. Közben csipogott a telefonja. Jött a következő segítség: "Menj a folyóhoz!" Hófehérke így is tett. Egyre messzebb került a kastélytól, így nem érhette el a vírus, amit a mostohája szabadított rá. Megérkezett a harmadik levél: "Kelj át a hídon, és keress egy rózsaszínû házat!" Többórányi bolyongás után sikerült rálelnie. A negyedik Email-ban megírták neki, hogy a kegyetlen királynő nem nyugszik még végleg meg nem öli őt. Hófehérke megijedt. Tudta, rá kell lelnie a hercegre, hogy segítséget tudjon kérni. A lány a házban töltötte az éjszakát, csak másnap indult útnak. Reggel érkezett az ötödik útmutató: "Menj el az öreg jóshoz, ő majd elmondja, mi módon lehet legyőzni a gonosz mostohát." Nemsokára oda is ért. A remete elmondta neki, hogy el kell mennie a Térerő-hegyre. Ott talál egy chipet, aminek a megsemmisítésével megtörik a mostoha ereje. A hatodik levélben leírást kapott a hegyhez vezető útról. Sajnos az út végén semmi jó nem várta. A királynő csapdát állított egy almafa képében. Hófehérke nem tudott ellenállni, leszakított egy almát. Abban a percben egy üvegdoboz zuhant rá a levegőből és fogságba ejtette. A csapda belsejében még Email-t sem tudott fogadni. Így a hetedik levelet a herceg kapta, aki már lázasan kereste a csodaszép hercegnőt. Megtudta, hol a lány és immár csak egy dolga volt. Ki kellett szabadítania. Szerencsére a herceg értett az elektronikai dolgokhoz, hisz másodállásban haccer volt. Néhány pillanat alatt kiszabadította Hófehérkét. Együtt, kézenfogva odamentek a chiphez és milliónyi apró darabra zúzták. A mostoha örökre a hipertér fogságába került, ahonnan nem volt kiút.
A herceg és Hófehérke egybekeltek, és még ma is a titokzatos személyt keresik, aki az Emaileket küldte.

Elek Orsolya 8a
Oromhegyes