RSS Logo

Nagyon felkészült előadóval volt dolgunk átvenni a tanfolyam menetét. Csak mire érdekes lett volna, vége lett! Sajnos!! – Balog Jerne (számítógépes alapképzés)

 

Hófehérke és a hét internetmanó

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Mostohája, a királyné, hiú és gonosz teremtés volt. Neve GPRS boszorka. De nem csak a GPRS-ekhez értett kiválóan, hanem a számítógépeket is nagy szakértelemmel kezelte. A gonosz királynő mindennap a komputer elé állt, és így szólt:
- Számítógépem, számítógépem, mond meg nékem, akad-e még egy ilyen szép GPRS boszorka a vidéken?
Amíg a komputer így felelt:
- Nincs párja szépségednek-Hófehérke biztonságban volt.
A királyné napról-napra a képernyőbe nézett és feltette ezt a kérdést. Egy nap azonban nem azt a választ kapta, amire számított, hanem a számítógép eképpen felelt:
- Internetikusan szép vagy királyném, de vigázz, látok egy tündéri lányt! Szépsége a rongyokon átragyog, és lám, a te szépséged, immár, halovány.
A királyné feldúltan visszakérdezett:
- Ki az a vakmerő, halljam a nevét!
A számítógép finoman felelt:
- Képernyője mint virágzó rózsa, billentyűzete fekete, mint az ében, beltéri egysége fehér mint a hó.
A királyné rögtön rájött, hogy ő, Hófehérke. Elhatározta, hogy vírust küld rá. Mihelyt ez Hófehérke tudomására jutott, megszökött. A monitor belseje nagyon ijesztő volt számára. Tele volt különböző rémisztő drótokkal, és mással. Miközben a gépben bolyongott, egy mappát talált, hét ágyacskával. A lány, a fáradtságtól elcsigázva mélyen elaludt. Néhány óra múlva arra ébredt, hét kis internetmanó áll körülötte. Ő hamar befogadták a lányt. Főzött, mosott, takarított rájuk. De a királynő hamar rájött hollétére, és ráküldte a vírust. A manók bajsikolyát hallani lehetett országszerte. Egy herceg meghallotta, és meg is értette mert beszélt internetmanóul. Rögtön megindult vírusirtóval.
Hófehérkét megmentette, és boldogan éltek, amíg a gép le nem fagyott.


Bakos Alekszandra 5.a,
Csantavér, Hunyadi János Általános Iskola.
Tanárnő: Kecsenovics-Szabó Dóra