RSS Logo

Jól szervezett, igazi kikapcsolódást okozott, tartalmasan oktatott, illetve képzett. – Laufer Éva (számítógépes alapképzés)

 

Hófehérke és a hét törpe

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Élt egyszer egy királyi család, egy szép nagy kastélyban. Született egy kislányuk, akit hófehérkének hívtak. A királynő meghalt és a király egy évre rá megnősült, új királynét hozott a kastélyba. Ugyancsak szép volt, de egyben hiú és gőgös is. Volt neki egy mindenttudó csodaleptopja, melytől minden nap megkérdezte ki a legszebb a vidéken.
Hófehérke megnőtt és gyönyörüszép lett. Karcsú hófehér monitor lett belőle, képernyője pedig ébenfekete. Egy napon a királynő kérésére a laptop így felelt:
- Szép vagy királyném, de tudd meg Hófehérke százszorta szebb tenálad.
A mostoha ezen feldühödött így hát ráküldött egy veszélyes vírust a monitorra abban bízva, hogy lefagy. A vírus megsajnálta és futni hagyta. Sok bolyongás után észrevett egy kis kunyhócskát. Az erdő mélyén, ahol hét komputereszközöcske élt. Mikor betoppant a házikóba hét kicsi konnektort, hét fekete kis kábelt és hét pirinyó komputerasztalt. A fehér monitor mindegyik konnektorból erőt merített, mindegyik kábelt szemügyre vette, és fáradtan aludt el az asztalkákon. Mikor este a munkából jövet a hét kis eszköz megérkezett, csodálkozva álltak, egymást kérdezgették, vajon mi világít odabenn? Talán valamelyikünk égve hagyta lámpácskát?
Beléptek és látták a gyönyörű monitorlányt. Látták, hogy alszik, nem akarták felébreszteni. Reggel mikor már kipihenték magukat, bemutatkoztak egymásnak és összebarátkoztak. Az eszközök sorban mondták a nevüket. A legnagyobb Hárdver volt, utána Tasztatúra, Vírusvédő, Szoftver, Hangszórócska, Levelező program, és a legkissebet Kikapcsoló gombnak hívták. Amíg a hét kis komputereszköz az informatikateremben dolgozott, monitorlány takarított, szellőztetett és még sok minden mást tett vett a ház körül. A királyné tudomására jutott, hogy a vírus becsapta őt. Így hát úgy döntött, hogy ad neki egy hibás SIM-kártyát. Álruhát öltött magára, hogy ne ismerjen rá, komputerszerelőnek öltözött. A terve be is vált. Mikor hazaértek a kis szorgalmas munkások meglátták a földön a fehér monitorlányt benne a SIM-kártyával. Gyorsan kivették belőle és ezzel életre kelt. Fülébe jutott, hogy ez sem sikerült és újabb tervet forralt. A második terve sem sikerült, úgy ahogy ő kigondolta, így hát egy harmadik cselhez folyamodott. Terve az volt, hogy leönti egy vödör almalével. Sikerült is mindez, de ezen a napon kis barátai hamarabb értek haza a munkából, látták a szörnyűséget és gyorsan cselekedtek, törölgették, szárítgatták. Már, úgy tűnt, hogy minden veszve van, egy kőre fektették. Sírtak, ríttak, szomorkodtak.
Arra mentek vitéz hangszórók, kiknek királya a szőke hangfal, aki a diszkóba menet. Meghallotta a szomorú siránkozást. Odament a monitorlányhoz, és a szépségtől annyira elkáprázkodott, hogy nekiesett a kőnek, ami elmozdult és feldőlt a monitor. Szájtátva nézte mindenki, hogy mi történt és akkor csodák-csodájára, kifojt az almalé és a hófehér szépség életre kelt.
Egymásba szerettek, összeházasodtak és világraszóló szörfpartit rendeztek. A törpéktől ajándékba képernyővédőt és sokszínű csatlakozóeszközöket kaptak. Mostantól fogva egy párt alkotnak, és a világ talán nem is tudna nélkülük élni.

Pesti Enikő  6.b osztály
Hunyadi János Általános Iskola
Csantavér
Tanárnő: Kecsenovics-Szabó Dóra