RSS Logo

Elégedett vagyok az iskola színvonalával, a tisztasággal, kedvességgel. Mindennel! – Ádám Rózsa (Angol nyelvképzés)

 

Hófehérke és a társkereső e-mail

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Hol volt, hol nem volt, élt egyszer egy gonosz királyné, és vele, mint egy cseléd a mostohalánya. A királyné egyszer délutáni chatelése közben rábukkant a vadászra, ki bármilyen vadat leterít, minden munkát elvállal és véghezvisz. A királynő fejében elkészült a gonosz terv. Másnap a mostohalánya már hajnalban, az erdőben botorkált a vadásszal. A vadász persze nem merte megtenni a királynő utasitását, hogy megölje a trónörököst, igy hát elengedte, és rendelt egy internetes portálon egy szivet, amit bemutathat a királynőnek.
Hófehérke magányosan kóborolt tovább az erdőben. Addig kereste a megfelelő szállást az országos interneten levő térképen, hogy ráakadt egy jelenleg üres házra. Mikor belépett, hirtelen farkaséhes lett, de a hűtőben csupán a pizzafutár számát, e-mail cimét, és nevét találta. E-mailben rendelt hét óriási pizzát. Legnagyobb meglepetésére, amint megrendelte a pizzát kólákkal és kecsappal, máris az asztalon tálalva voltak. Mindjárt bele is harapott az első szeletbe, de nem tetszett neki. Végig kóstolta mindet. Mikor degeszre ette magát, elálmosodott, igy hát bement a hálószobába, lefeküdt és elaludt.
Este nyolc órakor nyilt az ajtó, és jöttek a törpék. Hét törpe ballagott fáradtan, kidülledt szemmel a konyhába. Mikor beértek, csodálkoztak, hogy a vacsora kissé hiányosan, de az asztalon van. Be akartak menni, hogy lefeküdjenek végre pihenni, mikor meglátták az egyik ágyon Hófehérkét. A lány még aludt, de kezdett ébredezni. Rögtön a laptopjához kapott, hogy kideritse, hogy kik állnak kiváncsi tekintettel körülette. Meg is találta az információt: a Hét törpe. Mielőtt átnyujthatta volna laptopját újonnan szerzett barátainak, hogy bemutassa saját weboldalát, az egyik törpe megkérdezte, mit keres itt, mi a neve. Nem gondolta komolyan, hogy egy ilyen ócska laptopot a kezébe vesz.
Másnap ismét megrendelte a Hét pizzát. Hivott takaritónőt, és egész nap lustálkodott. Mikor felébredt chatelt egyet a vadásszal, majd regisztrált két ismerkedési oldalon társkeresés céljából. Ekkor egy öregasszony kopogott az ajtón és megkinálta fésűvel. Másnap derékövvel. Harmadnap almával, ami aztán a torkán is akadt. Haza értek a törpék, és elkeseredtek. Segitséget akartak hivni. Meglátták egy jelentkező e-mailjét, akitől aztán segitséget is kértek.
Ő azonnal ott termett és csókjával újraélesztette Hófehérkét. Boldogan éltek, míg meg nem haltak.

Hovanyec Judit 7.d
Hunyadi János Á.I.
Csantavér