RSS Logo

Elégedett vagyok az iskola színvonalával, a tisztasággal, kedvességgel. Mindennel! – Ádám Rózsa (Angol nyelvképzés)

 

Hófehérke és az e-mailek

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Hol volt, hol nem volt, az Óperenciás-tengeren is túl, ahol a kurta farkú malac túr, és ahol a madár se jár, ott élt egy gyönyörű lány, Hófehérke.
Egy palotában lakott apjával, mostohaanyjával és szeretett dadájával. Hófehérke a városban híres volt arról, hogy jól játszotta a Need for speed című játékot. Persze mostohája ennek nem örült, mert míg nem volt lánya, addig ő volt a legjobb. A mostohának volt egy tükre, mely a feltett kérdésekre mindig őszintén válaszolt. Egy nap a királynő odaállt a tükör elé és így szólt:
- Tükröm, tükröm, mondd meg nékem, ki a legjobb Need for speed játékos a vidéken?
A tükör erre így felelt:
- Úrnőm, te jó játékos vagy, de Hófehérke sokkal jobb nálad!
A királynő dühében széttörte a tükröt. Kieszelt egy ördögi tervet arra, hogyan vessen véget Hófehérke karrierjének. Ekkor jutott eszébe, hogy van egy közeli ismerőse, aki egykoron a mestere volt, ő biztosan le tudja győzni a lányt. A királynő azonnal e-mailt írt a titokzatos személynek. Ezt írta:
„Kedves Peugeot!
Szeretném, ha segítenél nekem! Győzd le gyűlölt mostohalányom Need for speed-ben.!"
Várom a válaszod: Mercedes"
A napok, hetek csak múltak, de a válasz nem érkezett. Egyszer csak jelzett a gép, a következőket csipogta: „Önnek egy új üzenete van!"
A levélben ez állt:
„Drága Mercedes!
Köszönöm, hogy rám gondoltál, de elnézésed kérem, nem mehetek, sajnos már kiöregedtem az efféle játékokból. Viszont a fiam, Adam, elmehet helyettem. Ő is nagyon ügyes. Hétszeres bajnok!
Üdvözlettel, volt szerelmed: Peugeot!"
A királynő nagy örömmel jelentette be Hófehérkének, hogy ezúttal egy legyőzhetetlen ellenféllel szolgál neki. A lány rezdületlen arccal fogadta a kihívást.
Egyik nap aztán megérkezett az ellenfél. Mikor Hófehérke és Adam megpillantották egymást, azonnal egymásba szerettek. A fiú tudta, hogy mi a feladata, de egyszerűen képtelen volt megvalósítani a mostoha tervét.
A szerelem lángoló tüzében gyorsan teltek-múltak a napok, ám egyik reggel egy váratlan e-mail érkezett:
„Édes fiam!
Édesapád nagyon beteg, elvonási tünetei vannak a játék miatt. Gyorsan haza kell jönnöd, mert én ezt már nem bírom idegekkel!"
Adam fájó szívvel, de otthagyta szerelmét. Hófehérke napokig zokogott, míg nem jött egy újabb levél:
„Drága Szerelmem!
Sajnálom, hogy olyan hirtelen mentem el. Nagyon szeretlek és hiányzol. Hamarosan találkozunk!"
Így is lett. Amikor ismét találkoztak, azonnal össze is házasodtak. Született hét gyönyörű gyermekük, akiket csak hét törpének neveztek.
Boldogan éltek, míg a Need for speed játékra rá nem untak.
Sóti Fanni
(Kis Ferenc Általános Iskola Oromhegyes,
tóthfalusi tagozat, 8. osztály)