RSS Logo

Meg vagyok elégedve az Oktatóközponttal! Továbbra is sok sikert kívánok a munkájukhoz! – Gordán Éva (Angol nyelvképzés)

 

Hófehérke

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Hol volt, hol nem volt a jövő számítógépes világában egy asszony, aki a Microsoft cég élén állt és mostohalányát nevelte. A nőt Arankának hívták. Aranka a chaten érdeklődött a népszerűsége iránt: Ki a legszebb a Cyber-világban? A partnere azt felelte, hogy a mostoha lánya Hófehérke az. Ekkor Aranka feldühödött és felbérelt egy bérgyilkost, hogy ölje meg Hófehérkét. A bérgyilkos túl sokat játszott az interneten fegyveres játékot, így elvétette a lövést. Hófehérke menekülni kezdett. Amikor megállt az erdő mélyén, egy apró házra talált. Talált ott hét számítógépet, de látta, hogy azok csak Stand By-ra vannak kapcsolva, ezért az egérhez nyúlt. Egy idő után Hófehérke elment lefeküdni, mert már jojóztak a szemei a képernyő rossz felbontása miatt. A hét törp az irodából haza érve valami különöset vettek észre, és sorba mondták:
- Valaki lehalkította a zenét!
- Valaki recepteket szkennelt be!
- Valaki rendett tett a fájlok közt!
- Valaki horkol a hálószobába!
Ekkora a törpök tapsára felgyulladtak a lámpák, majd észrevették Hófehérkét. Ő beszámolt a szerencsétlen útjáról. Megengedték, hogy ott maradjon pár napig. Egyik napon, amikor a hét aktakukac elment az irodába, Hófehérke egy e-mailt kapott: „Nyiss ki!” címmel.
Kinyitotta, és egy vírus volt benne, amit Aranka küldött neki. A vírus blokkolta a számítógépet. Hófehérke szívrohamot kapott. Este a törpék nagyon megijedtek. Azt hitték, hogy meghalt, így egy koporsóba rakták. Az ország hercege látta webkameráján, és odasietett a törpök házához. A koporsóban Hófehérkét rácsatlakoztatta egy laptopra és letörölte a szívrohamot. Hófehérke felébredt. Boldogan éltek, míg meg nem haltak.

Veréb Ervin 7.c
Hunyadi János Általános Iskola