RSS Logo

Nagyon jól szervezett, nagyon jól felszerelt központ, ahol kiváló, segítőkész tanárnő, tanár van, dolgozik. Sok sikert kívánok a további munkájukhoz. – Orcsik Károly (számítógépes alapképzés)

 

Kamupipőke

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Kamupipőke mesebeli boldogságban élt szüleivel a dombtetőn egy csodálatos kastélyban. Édesanyját már kiskorában elveszítette, néhány év elteltével apja újra nősült.
Édesapja halála után a csodálatos szépségű lány cseléd lett a saját palotájában. Mostohaanyja és két mostohatestvére kegyetlenül bánt a szelíd természetű, szófogadó leányzóval. Szegénykét túlságosan kihasználták, sosem volt nyugalma, éjjel-nappal a nevét kiáltozták. A gonosz mostoha megállás nélkül parancsolt neki, mégis minden apróságért őt hibáztatták. A lányok gyűlölték a szépségéért, gúnyolták és lenézték, mint egy cselédet. Kamupipőke szíve mégis tele volt reménységgel, szerette volna kibékíteni Lucifert Brúnóval, és megbékélni mostohatestvéreivel. Egyszerű, kis padlásszobájában késő este tért nyugovóra, de virradatkor már felkeltették, derűsen ébredt, felpattant, és énekelt. A madarak boldogan röpködtek, megigazították az ágyát. Kamupipőke még álmain ábrándozott, amikor munkára szólította az óra. A napot Lucifer reggelijével kezdte, Brúnó, a baromfi és a ló etetése után felszolgált a három gonosz nőnek. Egész nap padlót sikált, szőnyeget mosott, és varrt. Grizelda a télen belázasodott, elkapta az új influenzát, Kamupipőke önfeláldozóan ápolta, éjjeleken át borogatta. Az ősszel a kastély körül mind leszedegette a rózsabogyót, és a sok C vitamin segített a gyógyulásban. A Valentin-bálra minden hajadon lányt meghívtak, de csak Anasztázia mehetett el anyjával. Kamupipőke is szeretett volna táncolni, de olyan készséggel ápolta Grizeldát, mint édestestvérét. Csoda történt, a jóságos tündér megjelent, és a jótettért cserébe a varázspálcával három kívánságot teljesített. A bűvös hatalmú tündér egy robotot varázsolt, aki elvégezte a cselédmunkát. Kamupipőke szobácskájába egy komputert, mobiltelefont és a bejárati kapuhoz egy tököt, ami gyorshintóvá változik egy szóra. Régi vágya teljesült, megszabadult a mostoha családtól, és járhat iskolába. Távollétében a robot helyettesíti a lányt. Azóta Kamupipőke tud internetezni, a mobil kelti fel, a gimiben a legjobb tanuló sakkozik, és sportol. Minden este visszatér szobácskájába a kis barátaihoz.
Biztos vagyok benne, majd ha az egyetemet is befejezi, rátalál a bátyám. Autóval hazahozza, és feleségül veszi. A csodálatos szépségű lányt úgy szeretem majd, mint édestestvéremet, és igazi titoktartó barátnője leszek.

Vida Sarolta 6c
Hunyadi János Á. Iskola
Csantavér