RSS Logo

Minden tökéletes! :) - Nagy Szilvia (Olasz nyelvképzés)

 

Két program beszélgetése.com

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy Robi meg egy Sári nevű gyerek. Robi álmodott egy álmit, és megálmodta a Facebookot. Sári pedig a Pozn@nici oldalt készítette el diplomamunkájának.
Mindkét oldal felkerült az internetre. Az emberek először csak csodálták, aztán pedig feliratkoztak az oldalakra. Egyre gyarapodtak az ismerősök. A két oldal rájött, hogy beszélgethetnek egymással Skype-on.
Poznanici felhívta a Facebookot.
- Szia! Te is ismerkedő oldal vagy? – kérdi a Poznanici.
- Igen, az vagyok – feleli a Facebook.
- Most már van társam is! Különben hány nyelven beszélsz? Én több nyelven is tudok! – Mondja a Poznanici dicsekedve.
- Csúcs! Én tudok franciául, angolul, magyarul, németül...
- Te több nyelvet tudsz, mint én!? A teremtőm csak a magyar és a szerb nyelvet tulajdonította nekem – mondta elszomorodva a Poznanici.
- Nem gond, te akkor is lehetsz jó. Ne sírj, mert máskülönben tönkremegy a számítógépes program, ahol vagy! Ha akarod, Fanninak is becézhetsz.
- Jó! Én meg Peti vagyok!
- Képzeld, nekem vannak játékaim!
- Nekem is! Kvízek, farmos játékok...
- Hu, ez szuper! Levenném a képzeletbeli kapalom előtted!
- Köszönöm! – mondja büszkén Facebook, illetve Fanni.
- Nekem van egy jó barátom, a neve Mészáros Áron. Ő a leghűségesebb tag. Mindig csetel. Neki van a legtöbb ismerőse és...
- Az nagyon jó. Az én legjobb tagom Katancsity Amarilla. Én tudom, hogy az ő kedvenc játéka a FARMVILLE, és ha jól tudom, a 22. Szinten tart.
- Nem rossz. Tudom, te okosabb vagy, jobb és idősebb nálam, de azért én is büszke vagyok magamra. Szívem szerint nem szeretnék olyan híres lenni, mint Elvis Presley meg mint te. Én így is boldog vagyok – mondja a Pozn@nici.
- Igazad van! Most én is rájöttem, hogy csak kihasználnak. Rajtam keresztül próbál Márk és Márton csetelni. Úgy gondolom, nekünk egy sorsunk, egy a szívünk – a Facebook úgy elkeseredett, hogy elment az áram és kicsapta a biztosítékot.
A Poznanici írt egy emailt a Facebooknak, melyben ez állt:
EN LENNI POZN@NICI. TE LENNI FACEBOOK.
CAK IRNI SZERETTEM WONA, HA BILOD
NEZD MEG A HARRY POTTER FILMET
ME NAON JO. NEKEM BEJOTT.
HA AKAOD A YOU TUBE IS NAON KEDVES.
AZ O SZAMA htp:0016019955310.
CIA! UDV POZNANICI :-D
A két ismerkedő program itt abbahagyta a kommunikációt, mert az emberek elvették tőlük a beszédképességet. Mert ha az interneten minden program beszélne, akkor nagy lenne a zűrzavar! Ők ezt nem érthetik, DE MI IGEN!!!

Katancsity Amarilla
Majsai Úti Általános Iskola,
7. D, Szabadka