RSS Logo

Teljes mértékben elégedett vagyok minden szempontból. – Barsi Henrietta (Angol nyelvképzés)

 

Kitti és a számítógép

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Kitti egy jó tanuló lány volt. Nagyon szeret barátnőivel játszani, de észrevette, hogy szinte mindenkinek van már számítógépe, csak neki nincs. Egyik nap nyaggatni kezdte a szüleit, hogy vegyenek neki számítógépet. Két hét múlva kapott is egyet. Amint meglátta, rögtön ledobta a holmiját, és bekapcsolta. Még lefekvés előtt is ezzel játszott. Nagyon élvezte. Minden játékot kipróbált. A lecke írása és a tanulás elmaradt. Másnap egyest kapott a hiányos házi feladat miatt. Az órán nem figyelt. Mikor szülei érte mentek, az összes tanár csak panaszt mondott rá. Minden nap hazament, ledobta a táskáját, és nekiült a gépnek.
Kitti egyre kevesebbet tanult, már a barátnőivel sem játszott, minden fontos dologról megfeledkezett. Még egy éjszaka azt nem álmodta...
Éjfél van. Kitti ül a számítógép előtt, majd egyszer csak kinyúl egy kéz és berántja őt a gépbe. Bumm!!! Kitt a nagy hánykolódásban beverte a fejét az ágyba.
Felébredt. Rájött, hogy ez így nem mehet tovább. Másnap bocsánatot kért a barátnőitől, tanáraitól és szüleitől. A következő hétvégén anyukájával napirendet készített. Ezt eleinte nehéz volt betartania, mert szinte hallotta, hogy hívja őt a gép: - Gyere, játssz velem! – de később megszokta.
Kitti újra a régi volt. Megint játszott a barátnőivel, jól tanult, és persze, néha számítógépezett is.

Borsos Kitti, 3. oszt.
Kis Ferenc Általános Iskola, Orom
tanítónő: Tukacs Piroska