RSS Logo

Nagy hiányt pótol. Még több programot kellene szervezni, haladó szinteken. – Andruskó Árpád (Angol nyelvképzés, honlapfejlesztés, Ecdl)

 

Microsoft Word és a hét fax

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy gonosz Word Pad. Ez a Word Pad egy távoli startmenüben élt. Minden reggel saját írását csodálta órák hosszat a monitoron. Kérdésére a monitor minden alkalommal leírta, hogy a Word Pad ír a gépen legszebben. Egyik reggel azonban, amikor újra megkérdezte:
- Monitorom, monitorom, írd le nékem ki ír legszebben a gépen?
A monitor váratlanul ezt írta:
- Microsoft Word, a mostoha tasztatúrád ír legszebben.
A Word Pad mostoha tasztatúrája is a startmenüben lakott. Microsoft Word semmiben sem hasonlít, a gonosz Word Padra. Sokkal kedvesebb volt. Bár tasztatúra volt, Microsoft Wordnek sokkal több dolga akadt az írásban.
Egyszer, mikor éppen egy nagy dolgozatot írt, olyan elbűvölően írta a betűket, hogy minden program köré gyűlt. Egy daliás Sajátgép is épp ott keresgetett. Őt is a Microsoft Word írása bűvölte el. A monitor írása miatt Word Pad dühösen eltervezte, hogy véget vet Microsoft Word működésén. Beöltözött Videónak és egy vírusos Chipet vitt kosárba. Ezalatt Microsoft Word a gépen rátalált egy remek kis dokumentumra. Ebben a dokumentumban élt a hét fax. Amikor a hét fax elment dolgozni, Microsoft Word egyedül maradt a dokumentumban. Remek alkalom volt a Word Padnak, hogy véget vessen Microsoft Word működésén. Bekukkantott a dokumentum ablakán és megkérdezte Microsoft Wordtől:
- Kérsz egy gyönyörű szép chipet?
Microsoft Word ezt válaszolta:
- Ó! Köszönöm de nem nagyon szabadna szóba állnom senkivel. De mivel maga egy nagyon kedves Videó ezért elfogadom. Így hát elvette a chipet.
Mikor a faxok hazaértek a munkából látták, hogy Microsoft Word a dokumentum alján fekszik. Nagyon megijedtek és gyors elfaxolták a daliás sajátgépnek, hogy siessen a megmentésére. A sajátgép rögtön ott is termett és megmentette Microsoft Wordot. A gonosz Word Padot bezárták a tűzfal közé és boldogan élnek, ha csak nem instalálták újra a gépet.

Cseh Károly Általános Iskola, Ada
Balázs Csenge 5.F