RSS Logo

Nagyon meg voltam elégedve mindennel, nagyon rugalmas és kedves az előadó. – Gordos Rita (mérlegképes könyvelői képzés)

 

Microsoftfalvi történet

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Egyik délután becsöngetett hozzám Ues Bandi, a postás. Ezen nagyon meglepődtem, mert nemrég költöztem Microsoftfalvába, s nem sok embert ismertem.
Betessékeltem Bandi bát a tágas nappaliba. A kezében lévő borítékon a nevemet és a foglalkozásomat pillantottam meg. Ez állt rajta: Inter Netti detektív.
- Jó napot, Inter Netti ! – köszönt a postás.
- Jó napot, Bandi bá! – köszöntem vissza.
- Tessék, itt a küldemény. Viszlát! – mondta, majd távozott a szupergyors bringájával.
- Viszlát! –kiáltottam utána, majd eltüntem a hálóban.
Lázas izgalom közepette kíváncsian bontottam ki a levelet. A levél feladója Adés László volt, a suli igazgatója. Felsikítottam, mikor a levél közepéhez értem. Az állt benne, hogy két diákot rejtélyes módon elraboltak. Felhívtam az igazgatót, hogy nem tréfálkozik-e velem.
- Haló .. jó napot, igazgató úr! Az igazat írta meg a levélben? – kérdeztem.
- Hát nem hisz nekem, Netti? – kérdezte Laci.
- Most már igen – mondtam.
Másnap az egész délutánt Gugl Lénárdnál, a könyvtárban töltöttem. Olyan könyveket kerestem, amelyek a Microsoftfalvi emberrablásokra derít fényt. Egyszer csak egy érdekes adatra bukkantam. Az iskolában egy titkos folyósó is épült. Azonnal a helyszínre rohantam. Ott Róka Mozilla, a házmesterné vonakodva ugyan, de elárulta, hogyan juthatunk be a titkos folyósóra. Rájöttünk, hogy az egyik félreeső folyósó falának nekidőltek a diákok és a fal besodorta őket egy titkos helyiségbe és az nyomban bezárult mögöttük. Róka Mozillával és Adés Lászlóval bent találtuk magunkat a titkos helyiségben, ahol a tanulók, Enter Réka és Enter Roland kétségbeesve dadogtak:
- Kö- szön-jük, hogy meg-men-tet-te-tek ben-nün-ket!
- Szívesen – mondtam.
Mozilla tudta melyik téglát kell megütni, hogy kiszabadulhassunk. Ekkor valamin megakadt a szemem.
- Nini, egy kincsesláda! – kiáltottam fel. Ez Chip Pistáé, Chipke Rózsa, a polgármesterné dédapjáé! – mondtam izgatottan.
- Fölújjíthatjuk az iskolát! – mondta Laci boldogan.
A kincsesládával együtt szerencsésen kijutottunk.
A többi diák ujjongva fogadott bennünket. Köztük volt Bakspace Erika és Elemér, Print Timi és Tamás, és persze az osztályfőnök, Adés Sára.
Engem előreléptettek. S az egészben az a legjobb, hogy Chipke Rózsi beleegyezett, hogy a kincsből fölújjíthatjuk az iskolát.
VUKOV JOHANNA 4.c osztály
Szabadka J.J.zmaj iskola