RSS Logo

Nagyon meg voltam elégedve mindennel, nagyon rugalmas és kedves az előadó. – Gordos Rita (mérlegképes könyvelői képzés)

 

Mikroprocesszor királykisasszony

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy flopiság. A flopinak volt egy flopineje és egy Flopikája. A Flopika egyszer csak felcseperedett és és nagyon finnyás lett. Amikor szóba került a házasság kijelentette, hogy neki csak szép és előkelő hangszóró kell.
Az egerek szaladtak, hogy keresnek a Flopikának egy feleséget. Bejárták a flopiság zegét zugát, de nem találtak megfelelő hangszórót. Flopi és Flopiné szomorú lett, mert hogyha ők meghalnak és Flopikának nem találnak hangszórót, a flopiság kihal. Egyik este nagy vihar tört ki. Az égből drótok kezdtek el esni. A vár kapujában zörgettek. A billentyűzet parancsnok nyitott kaput. A kapuban egy szép hangszóró állt. Flopi és Flopiné elé vezették, és ők nagyon megörültek, amikor meglátták. Rögtön hívták Flopikát. Azt mondta az anyukájának, hogy szép de vajon előkelő-e? Flopiné elhatározta, hogy maga győződik meg a hangszóró előkelőségéről. Megparancsolta az egereknek, hogy a vár CD szobájában vessenek ágyat. A szobába az ágyra 12 csipet tettek a legalsó alá pedig egy mikroprocesszort. Eljött a lefekvés ideje. Flopiné bekísérte a CD szobába a vendéget. A Flopi család egész éjjel nem tudta lehunyni a szemét az izgalomtól. Amikor reggel lett a hangszóró azt mondta, hogy köszöni a vendéglátást, jól aludt, de valami törte a derekát. Ekkor felcsillantak a szemek. Flopika rögtön feleségül vette. A hangszórót elnevezték Mikroprocesszor királykisasszonynak.
Egy múzeumot is nyitottak, aminek a közepén vitrinben a mikroprocesszor áll. Még most is látható, ha véletlenül arra jársz, ne mulaszd el megnézni.

Bálint Diana 7.a
Hunyadi János Általános Iskola
Csantavér