RSS Logo

Kedves szolgálatkész oktatók, és sok hasznos foglalkozás. – Gere Kovács Magdolna (számítógépes alapképzés)

 

Mobil Nikodémusz kalandja

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Egyszer volt, hol nem volt, a világháló hatás körein kívül, a Kirill nevű bolygón létre hoztak egy új kis falut, a neve Samsung E 250 volt.
Ebben a kis faluban élt egy kis drótocska. A neve Mobil Nikodémusz volt. Amikor megszületett Nikodémusz ő volt a falu legcsúnyább drótocskája. Minden másik drót kinevette csúnyasága és tudatlansága miatt. Egyszer Nikodémusz elhatározta, hogy elhagyja ezt a falut és elmegy szerencsét próbálni. Még ezen az estén elbúcsúzott szüleitől Gilberttől, az édesapjától és Kallisztától, az édesanyjától. Búcsúrázást adtak egymásnak, majd Nikodémusz fájó szívvel, elhagyta a falut. A flash kábelon keresztül kijutott a készülékből. Útközben egy hatalmas városra talált. A város neve Sony ericcson K 310 í volt. Bement a városba a chippeken keresztül és hatalmasra nyitotta apró kis szemeit. Csodálkozva nézett végig a drótokon. ”Ezek sokkal fejlettebbek, kedvesebbek és okosabbak az ő fajtáitól gondolta”. Rögtön új barátokra tett szert. Levendulára és Mórickára. Ők olyan idős kábelok voltak, mint Nikodémusz, még is többet tudtak a telefonokról, mint az ő szülei, rokonai, ismerősei. Nagyon szégyellte magát, ezért iskolába iratkozott. Sok minden megtanult a telefonokról. E közben az ő falujában hatalmas káosz robbant ki. Mert a mobilkészülék vezetője, aki egy ember volt személyi nevén Marci, nem tudott sms-t írni Nikodémusz nélkül. Hiszen Nikodémusznak fontos szerepe volt e téren. A szülei elmondták, hogy Nikodémusz elment szerencsét próbálni, de, hogy hova azt ők sem tudják. Nikodémusz legjobb barátját, Kaklit küldték el, hogy keresse meg az eltűnt kábelt. Mindenki most jött rá, hogy mennyit is ér ez a kis drótocska. Kakli hosszas keresés után rátalált Nikodémuszra a hatalmas és fejlettebb készülékben. Csodálkozott ő is. És az is meglepte, hogy Nikodémusz milyen fejlett lett ez a két-három nap alatt. Gyorsan elmagyarázta neki, hogy mi történt a falujukban, és hogy nagy szükség van rá. Nikodémusz egy cseppet sem gondolkodott. Felvette a drótcipőt és futott haza. Minden megjavult semmilyen probléma sem volt.
Többet soha nem piszkálták Nikodémuszt. Mert tudták, hogy akármilyen csúnya is egy kábel, nagy szükség van rá. Így esett meg, hogy egy kis jelentéktelen drótocska megmentette a készülék életét.

Csepella Elvira
Hunyadi János Ált Iskola 8b
Csantavér