RSS Logo

Nagyon elégedett vagyok a központ által nyújtott oktatással és szervezéssel! – Váradi Zsuzsanna (Angol nyelvképzés)

 

Netországban

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Egy délután nagyon unatkoztam. Úgy gondoltam bekukkantok a számítógépbe. Megnyomtam egy rossz gombot és beszívott egy vírus a monitorba.

Furcsa volt, kicsinek éreztem magam. Szétnéztem. Rengeteg számítógépalkatrészt láttam.
Belebotlottam egy processzorba, nekem jött egy 1 gigás memória. Ijedtemben ráültem a harddiszkre. Elegem lett. Inkább beültem egy internetkapcsolatba és elindultam Netországba.
Sok ismerőssel talákoztam. Ott volt Netpipőke, aki folyton a chipcipőjét kereste. Láttam Megafehérkét ahogy számlálgatta a hét processzort. Piroska panaszkodott, hogy a nagymamáját megtámadta a vírus. Mondtam neki, hogy a nodot használja, az segít.
A Google bácsi sok furcsa dolgot mutatott: három fejű vízilovat, kék Shreket, beszélő dvd lemezt. Chip néni cd palacsintával kínált meg. Mellé csokis netsejket ittam.
Találtam egy kopott processzort. Lefújtam róla a port és megdörzsöltem. Egy Inteldzsin jött ki belőle. Azt mondta, teljesíti három kívánságomat.
Elsőre azt kívántam, hogy legyen röntgen szemem, hogy belássak mindenki fejébe. Legyen 4 magos agyam, hogy jól vágjon az eszem. Olyan földig érő hajat kívántam, aminek a színe gombnyomásra változik.
Annyit böngésztem az interneten, hogy nagyon elfáradtam. Véletlenül ráléptem a print gombra és a nyomtató hirtelen kinyomtatott és a szobámba kerültem.
Másnap az iskolában matekból nagydolgozatunk volt. Beleláttam a tanító néni fejébe és az egész példát kimásoltam a fejéből. A röntgen szememmel kijavítottam a hibáim.
Aznap angol dolink is volt. Elfelejtettem a zöld szót angolul. Megnyomtam a hajcsatomon a gombot, rögtön zöldre változott a hajam, de senki sem vette észre.
Így lettem az osztályomban a legokosabb. Mindeki tőlem kérdezte meg azt, amit nem tudott. Inteldzsin fülébe is eljutott. Jutalomból elvitt Netországba.

Aztán egy szép napon kineveztek Netország hercegnőjévé. És mindezt miért? Mert a billentyűzeten véletlenül megnyomtam egy rossz gombot.
PIVÁRCSIK NIKOL 4.c osztály
Szabadka J.J.Zmaj iskola